SON DAKİKA
SON DAKİKA


Asfalt yamalar
28.09.2020

Yol üzerindeki büyük sökülmeler gününüzü büyük bir sorun haline getirebilir. Sadece aracınızı doğrultu değiştirme yönünden rahatsız etmeyip aynı zamanda Sizi de huzursuz bir yapıya kavuşturur. Yayalar için de güvenlik sorunu oluştururlar. Bir caddede oluşan böyle bir oyuğun acilen ortadan kaldırılması gerektiğinde, düzgün bir çözüm için akla gelen malzeme, asfalttır. Park alanlarında ve sürüş yollarında, asfalt, bu konuda çözüm üreten bir malzemedir.

Asfalt ile çalışırken, mevcut farklı asfalt çeşitleri bilmek, uygulamalarını bilmek önemlidir. Üç ana asfalt türü mevcuttur. Bunlar, sıcak asfalt, MC soğuk karışım ve UPM türleridir. Bu asfaltların yazlık ve kışlık kullanım için farklı çeşitleri de bulunmaktadır.

Sıcak Asfalt, bir inşaat yapım ekibinin yanından geçerken çoğunlukla gördüğünüz asfalt türüdür. Çoğunlukla asfaltlama ve yama için kullanılır. Adından da anlaşılacağı gibi Sıcak Asfalt, asfaltın sıcaklığı yüksek olduğunda çalışmak için en kolay yoldur. Sıcak asfalt, bir soruna kalıcı bir çözümdür ancak satın alındıktan hemen sonra kullanılmalıdır. Asfalt soğudukça çalışmak giderek zorlaşır ve tamamen soğuduğunda kaya gibi sertleşir.

MC soğuk karışım, geçici bir düzeltme (onarıcı) olarak kullanılabilen asfalttır. Asfalt soğuk havalarda kullanıldığından kür olması yavaştır ve en iyi trafiğin az olduğu veya hiç olmadığı alanlarda kullanılır.

UPM aynı zamanda bir soğuk karışım asfalttır, ancak MC soğuk karışımın aksine, herhangi bir asfalt veya beton problemine kalıcı bir çözüm olarak kullanılabilir. Her türlü hava koşulunda çalışmak üzere tasarlanmış UPM, hem ıslak hem de kuru sökülmeleri (oyukları) düzeltmek için kullanılabilir. Herhangi bir durumda herhangi bir onarım yapmanız gerekebilir. Bu asfalt sıkıştırıldıktan sonra üzerine basılmaya ve trafiğe açılmaya hazırdır.

Bu üç farklı asfalt türü, evinizde veya iş yerinizde karşılaşabileceğiniz asfalt sorunlarına iyi çözümler sunar. Farklılıkları bilerek, durumunuz için doğru olanı seçtiğinizden emin olabilirsiniz. (asphaltmaterials.net)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap