SON DAKİKA
SON DAKİKA


Her gün yeni bir gündür
14.05.2019

Haydi bugün bir değişiklik yapıverin. Yıllardır size hizmet vermekte olan eczanenize gidin. Eczacınıza "Nasılsın, nasıl gidiyor, mutlu musun?" diye soruverin... Bugün eczacınızın bayramını yürekten kutlayın ne olur. Yıllardır büyük bir özveriyle mesleğini yapmaya çalışan, her koşulda sizlere yardımcı olan eczacılarınıza bugün selam vermeden geçmeyiniz lütfen!

Biz eczacılar kangren olmaya yüz tutmuş bir meslek örgütünün cılız çıkan sesleriyiz artık. Bizler "Doktor-Hasta-İlaç" üçgeninin vazgeçilmez doğrularıyız. Onları birbirine bağlayan bir köprüyüz aslında. Bu köprünün ayakları ne kadar sağlam olursa o kadar güçlü olur; o zaman tam olarak hastalarımıza hizmet verebiliriz. Ne yazıktır ki günümüze kadar artarak gelen ticari kaygılarımızla artık mesleğimizi sürdüremez duruma gelmiş bulunuyoruz

Bugün bayramımızdır evet. Ama bayramlar mutlu kutlanmalıdır. Yıllardır çoğalan sıkıntılarımız çözüm bulamadığından, günümüz gerçek anlamını taşımamaktadır. Sorunlarımız çoktur. İlaç fiyatlarının düşmesiyle beraber; kârlılıklarımız azalmış, eczane işletim masraflarımız artmış, eczanelerimiz varlığını sürdüremez hale gelmiştir. Yeni yönetmelik ve uygulamalar ile bunalmıştır eczacı. Reçetenin ve rapor eksiğinin sorumlusu değildir ve asla olmamalıdır. Kesintilerden bunalmıştır. Cezai şartlar kabusu olmuştur. Acilen kamu kurum iskontolarımızın geri verilmesi ve reçete başı hizmet bedellerinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Muayene ücretlerinin  tahsilatı eczanelerden yapılmamalıdır.

Mutlu eczacı ticari kaygısı olmayan eczacıdır ki hastasını da mutlu eder. Hiçbir mecburiyetimiz olmadığı halde bizler bedelsiz sağlık danışmanlığı yapmaktayız ve bundan da kesinlikle gocunmayız. Zira ilacı raftan alıp hastanın eline vermek değildir eczacılık. Bir nebze de olsa hastanın sıkıntısını paylaşmak, sorularını dinleyip cevap verebilmektir. Şikayetlerine göre doğru yere yönlendirmektir. Ve eczaneden ayrılan bir hastanın yüzündeki memnuniyeti görüp huzur duymaktır gerçek eczacılık...

Bundan yaklaşık 30 yıl önce Hacettepe Eczacılık Fakültesi Dekanımızın şu sözleriyle meslek hayatıma atıldım:

"Her gün yeni bir gündür. Yeniden başlamak gerekir. Ama unutmayınız ki bir şeye sahip olmanın hakları olduğu kadar görevleri de vardır..."

Bağlı bulunduğum meslek odam Trabzon Eczacı Odası; 595 üyesi olan büyük ve güçlü bir ailedir. Birlik ve beraberlik ruhunun yaşatıldığı bu ailenin bir parçası  olmaktan dolayı onurlu ve gururluyuz. Genç üyelerimiz bizim geleceğimizdir. Büyüklerimiz ise her zaman örnek aldıklarımız... 

Bugünün eczacıları; gelişen teknoloji ve onun yarattığı rekabet koşullarıyla birlikte kendini geliştirmeye, daha bilgili olmaya, aklı ve vicdanıyla hizmetini  harmanlamaya çalışmaktadır. 

Bizler köklü ve değerli bir mesleğin temsilcileriyiz. Güven vermek, güven duyulmak isteriz. Haydi bugün küçük bir dokunuşla büyük bir etki yaratın. Birbirimize ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Yüzleri gülen eczacılar olabilmek dileğiyle tüm meslektaşlarımın Eczacılık Günü'nü kutluyor, bizlerle gönül dostu olan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap