SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni Eğitim Öğretim yılı başladı
16.09.2019

Bugünlerde aileler, çocuklarını okula hazırlamak için zevkli bir telaş, tatlı bir uğraş içinde habire koşturuyorlar. Çocuklarımız ise okullarına kavuşmanın heyecanı içindeler...

Bilindiği üzere eğitim, insanın doğumundan ölümüne kadar süregelen bir olgu olduğuna göre sosyal, kültürel, toplumsal ve bireysel tüm boyutları içine aldığı için tanımının yapılması da çeşitlilik arz etmektedir. Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanların davranışlarında belirli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkinlikler dizisidir. Eğitim, bireyin davranışlarında, kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istendik değişme meydana getirme sürecidir. Bu noktada önemli olan husus, alınan eğitimi gayesi doğrultusunda kullanmaktır. Eğitimli olmak, toplumun birliği ve huzuru için önemlidir. Eğitim almış insan, aldığı eğitimi insanca ve insanlığın yararına kullanmalıdır.

Bizler, aileler (veliler) olarak çocuklarımıza tertemiz, sağlam bir gelecek hazırlamak istiyorsak onlara temiz ve lekesiz bir isim bırakan şerefli ve örnek büyükler olmalıyız. Zira büyüklerin tutum ve davranışları kesinlikle çocuklarımızın geleceklerini etkiler. Büyük ve örnek insan olmak, toplumun birliği ve huzuru için çok önemlidir ki, hepimiz bu gerçeğin farkında olmak durumundayız.

Eğitimin gayelerinden biri de insanları doğru kılmaktır. Burada “doğru kılmak” sözcüğünün anlamı çok geniştir, içinde pek çok güzellikler barındırmaktadır...

Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla kaimdir. Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. (ATATÜRK)

2019-2020 eğitim–öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve milletimize hayırlı olması dileğiyle...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap