SON DAKİKA
SON DAKİKA


Topunuz gelse ne yazar
1.09.2019

Değerli okuyucularımız, sevgili inanç sahipleri... Yaşadığımız bu çağda İslam’ın ve İslam’ın şartlarının, çalışmanın, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, kaynaşmanın, istişarenin, dertleşmenin ve derman olmaya çalışmanın ne olup ne olmadığını bilmemek, anlamamak mümkün değildir.

Bizim inancımız odur ki; hiçbir topluluk istişareden zarar görüp helak olmamıştır. İstişareyi terk etmek, toplumu ayrılığa, yıkmaya, helak etmeye sebep olur. Bir millet istişare ettikçe işlerinin doğruluğuna her zaman yol bulur.

Bugün yaşadığımız dış saldırılar ve bazı iç meselelerimiz için her zamankinden daha çok istişareye ve birlikte hareket etmeye, yani tek vücut olmaya ihtiyacımız vardır “Sen zot ben zot, ata kim verecek ot” misali olmanın, işleri yokuşa sürmeye çalışmanın ve diğer bazı (ekonomik, siyasi, toplumsal) menfaatleri öne çıkarmmanın zamanı değildir. Çünkü ülke menfaati her şeyin üzerindedir. Böyle davranmanın insanı çok daha saygın ve sempatik yapacağının bilinmesi elzemdir. Bunlara riayet edenler, toplumun kahir ekseriyeti tarafından takdir edildiği açık bir gerçektir.

Değerli okuyucularımız, üzerinde doğup büyüdüğümüz bu cennet vatanımız bizim en değerli varlığımızdır. Birbirimizle komşuluk yapmayı, paylaşmayı, kaynaşmayı bu topraklarda öğrenir ve de yaşarız. Varlığımızın özü demek olan bu vatan toprakları,herhangi bir durumda saldırılara maruz kalır da tehlikeye düşerse, bizler bütün varlığımızla, her şeyimizden vazgeçeriz ve onun kurtuluşu tek ideal haline gelir. Tıpkı bundan yüzyıl (bir asır) önce, tarihe altın harflerle geçen Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bir araya gelir ve aynı mücadeleyi veririz.

Yedi düvel diye adlandırdığımız devletler; can çekişiyor diye üzerimize çullandıklarında, Türk Milleti öyle bir silkindi ki, tüm düşmanları dize getirdi. O karanlıklar içinde yepyeni bir Türkiye’nin doğuşunu bütün dünya hayranlıkla seyretti. Türk Milleti’nin vatanseverliği nice mazlum milletlerin bağımsızlığını kazanmasına örnek teşkil etti.

Ve!... Lütfen dikkat buyurunuz... “Geçmişini bilmeyenler geleceklerine yön veremezler”

AĞUSTOS AYI VE UNUTULMAZ ZAFERLER!

Değerli okuyucularımız, unutmayalım ki, ağustos ayı, tarihimizde çok büyük zaferlere imza attığımız bir aydır. 26 Ağustos 1071’de Bizans ordusunun yenilgiye uğratılmasıyla Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması. 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922’de yenilgiye uğratılması ve Yunan kuvvetleri başkomutanı Trikopis’in esir alınması.

İşte bunun için diyoruz ki; ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap