SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ramazan ve Oruç
24.04.2021

Bir kutsi Hadis’te Yüce Allah şöyle buyurdu:

“Ademoğlunun bütün ameli kendisi içindir, yalnız oruç benim içindir; onu ben mükafatlandırırım. Oruç bir kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin, bağırıp çağırmasın. Biri kendisine küfrederse; ben oruçluyum, ben oruçluyum, desin. Muhammed’in nefsi kudretinde olan Allah’a yemin olsun ki, oruçlunun ağzının kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur. Oruçlu için iki sevinç vardır: Orucunu açtığı zaman, orucunu açmasıyla sevinir; Rabbine kavuştuğu zaman da oruçluysa sevinir…”

“Ramazan girdiği zaman gök kapıları açılır, cehennem kapıları kapatılır, şeytan zincire vurulur…”

 “Cennette reyyan adında bir kapı vardır. Bu kapıdan yalnız oruç tutanlar girer, başkaları giremez. Oruç tutanlar nerede diye çağrılır. Oruçlular kalkar, içeri girerler. Onlar girince kapı kapanır, bu kapıdan onlardan başkası giremez…”

 “Kim inanarak ve Hakk rızası için kalkıp Kadir Gecesi namaz kılarsa geçmiş günahları affedilir ve kim inanarak Allah rızası için ramazanda oruç tutarsa geçmiş günahları affedilir…”

Bizler biliyor ve inanıyoruz ki; her Müslüman ramazan ayına erişince oruç tutmaktadır. Ancak Yüce Allah; hasta olan veya yolculukta bulunan kimseler, tutmadığı gün sayısı kadar diğer günlerde bu görevlerini yerine getirebileceklerini, oruç tutamayacak kadar hasta ve güçsüz olanların fidye vererek bu mükellefiyetten kurtulabileceklerini bildirmiştir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap