SON DAKİKA
SON DAKİKA


Niçin yaratıldık
28.06.2021

Bu soruya cevap vermeden önce,insan kendisini yaratan,büyütüp besleyen ve kemale erdiren Allah’ın kulu olduğunu bilmeli,sonra gayet basit bir şekilde kendi kendine şöyle sormalıdır: “Acaba ben bu dünyaya niçin geldim ve niçin yaratıldım.?Niçin ben diğer yaratıklardan daha üstün kılındım.?Benim bu dünyadaki görevim nedir...?”

Yarab! Niçin yarattın bu insanı.?Onu sadece mücerred bir yemek-içmek için mi dünyaya getirdin.?Yoksa oyun ve eğlence için mi.?Doğarken kopardığı çığlıklarla,ölürken çektiği ızdırap ve iniltiler arasında geçen kısa bir hayat için mi.?Yoksa yeryüzünde bir müddet gezip dolaşması,sonra da tekrar aslına dönüşerek toprak olması ve bu hikayenin böylece sona ermesi için mi.?Eğer bunlar için yarattınsa bunların hiçbir anlamı yok. Şayet bunlar için değilse,o halde insana verilen bu akıl,bu irade,bu ruh,bu kuvvet ve bu melekelerin sırrı nedir…?

Yüce Allah; İlahi ve ezeli kelamı olan Kuran’ı Kerim’de,bizim bu sorularımıza cevap olarak şöyle buyuruyor: “Ben insanı,yeryüzünde benim emirlerimi infaz ve tebliğe memur bir halife olarak yarattım…” İşte Allah’ın insana verdiği bu hilafette yapacağı ilk şey,Rabbini hakkıyla bilmek ve O’na gerçek şekliyle kulluk etmektir.

Gerçekten de üzerinde yaşadığımız şu alemde,her insan dünyada her şeyin kendisinden başkası için yaşadığını ve başkası için çalıştığını açıkça görebilir.Mesela suyun yer için,yerin bitki için ,bitkinin hayvan için,hayvanın da insan için hizmet ettiğini görmekteyiz.Fakat acaba bu insan kimin için yaratılmıştır.?

İşte mesele burada…İnsan ,Allah’a kulluk etmek için yaratılmıştır.Allah’ı bilmek,O’na kulluk etmek ve yalnız O’nun hakkını eda etmek için yaratılmıştır.Bunun içindir ki,insanın üstünde veya altında bulunan güneş,ay,ağaç,taş,inek,servet,nehir vs.gibi tabiat kuvvetlerine tapması,fırsatı yüz üstü çevirmek ve insanın yaratılış gayesini çiğnemektir.O halde insan,yalnız Allah’a kul olmak ve yalnız Allah’a ibadet etmek için yaratılmıştır. Değerli okuyucularımız lütfen dikkat ediniz…Her Peygamberin ilk çağrısı: “ Allah’a ibadet edin;sizin ondan başka hiçbir ilahınız yoktur.”olmuştur….

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap