SON DAKİKA
SON DAKİKA


Nereden geldik-niçin geldik-nereye gidiyoruz?
21.08.2020

İslam; Allah tarafından Resulü Muhammed’e indirilen Kur’an ve sünnette yer alan inanç, ahlak, ibadet, muamelat ve haberle ilgili hükümlerin toplamıdır. Allah, bunları tebliğ etmesi için peygamberine emir vermiştir. “Ey peygamber, Rabbinden sana indirileni tebliğ et, eğer yapmazsan, Allah’ın elçiliğini tebliğ ve ifa etmiş olmazsın. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Zikrettiğimiz hükümlerin hepsi de Kur’an ve sünnette toplanmıştır. Ki Allah’ın dini, yani İslam’ın ta kendisidir…

İslam, geçmişte ve gelecekte insanın aklını karıştıran, yaşayışında her insanın karşısına dikilen, her cenaze uğurlayıcısı veya mezar görenin kafasına yerleşen şu üç sorunun gerçek ve doğru cevabıdır. NEREDEN GELDİK-NİÇİN GELDİK-NEREYE GİDİYORUZ… ? İşte Peygamberimiz Hz. Muhammed’in her üç sorunun cevabını oluşturan bütün haberleri İslam’ın kendisidir…

Birinci soru için Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Ey insanlar! Eğer siz öldükten sonra dirilmek husussunda herhangi bir şüphe içinde iseniz şu muhakkaktır ki, biz sizin aslınızı topraktan, sonra (onun zürriyetini) insan suyundan, sonra pıhtılaşmış bir kandan, daha sonra da bir çiğmen etten yarattık (ve bunları) size (kemal-i kudretimizi) apaçık gösterelim diye (yaptık). Sizi dileyeceğimiz muayyen bir vakte kadar rahimlerde durduruyoruz, sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyoruz, daha sonra da kuvvetinize (yiğitlik çağına) ermeniz için (büyütüyoruz)…”

İkinci soruya cevap olmak üzere Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Ben cinleri de, insanları da (başka bir hikmete değil) ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. İbadeti layıkıyla yapan insan, dünya ve ahirette gerçek saadete nail olacaktır. İnsan, geniş anlamıyla Allah’a ibadet için yaratılmıştır…”

Üçüncü soru için Yüce Allah şunları buyuruyor: “Ey insan!... Sen Rabbine (kavuşuncaya) kadar durmayıp didineceksin, nihayet O’na ulaşacaksın. Allah, ilkin mahlukunu yaratır. Sonra O’nu (ölümün ardından diriltip) alır. Nihayet ancak O’na döndürüleceksiniz…”

İslam; insan için gerçek ruh, hayat sahnelerinde hakiki yol gösterici nur, beşer hastalıklarına  asıl ve yeterli ilaç; üzerinde yürüyenin asla sapıtmayacağı dosdoğru yoldur…

Bugün tüm dünyayı kasıp kavuran gözle görülemeyecek bir mikropla başa çıkamayan insanoğlu, yoktan var eden yüce yaratıcının gücünü idrak edebiliyor mu?

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap