SON DAKİKA
SON DAKİKA


Milli birlik ve Atatürk
3.11.2019

Bir kere daha belirtmek isteriz ki; Atatürk, milli birliğe çok önem verirdi. İstiklal mücadelesini, yani bağımsızlık mücadelesini, yani Kurtuluş Savaşı’nı her vesile ile milli birliğe dayandırırdı. Türk milletinin hür ve bağımsızlık yolundaki azim ve kararını,milli birliği esas tutmak suretiyletahakkuk ettirdi ve başardı.

 

Efendim, lütfen dikkat buyurunuz; bugün yaşadıklarımız karşısında, geçmişte olduğu gibi aynı ruh, aynı kararlılıkla tek yumruk olmaya devam edeceğiz. Varlığımızı devam ettirme için ıngır-mıngır etmeden, açık-seçik olarak birliğimizi dünya milletlerine göstermeliyiz.

 

Ve! Atatürk; memleket evlatlarının millete ve devlete olan bağlılığını da şu şekilde belirtmiştir. “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı hepsi, aynı ülkenin evlatlarıdır ve aynı cevherin damarlarıdır.

 

Bütün dünya bilmelidir ki,Türk milleti hakkını, saygınlığını, şerefini tanıtmaya kudreti vardır. Türk vatanının bir karış toprağı için bütün millet bir vücut olarak ayağa kalkar. Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener. Bir ulus,sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Bu amaca doğru yürürken, kişisel düşünce ve çıkarları bir tarafa bırakarak ele ele vermek icap eder, başarının sırrı budur...”

 

Ülkemizin varlığı ve bağımsızlığına,milletimizin birliği ve dirliğine kasteden malüm dış güçlerin, gözümüzün içine baka baka başımıza bela ettikleri terör unsurlarına nasıl arka çıktıklarını, nasıl silah ve mühimmat desteği verdiklerini, milletimizin her ferdi ayan-beyan görmektedir.

 

Tarihin akışı içinde pek çok kezbizi parçalamak ve yok etmek isteyenler hep olmuştur. Yakın tarihimizin örneği Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiğimiz birlik ve beraberlik sayesinde, onca yokluklara rağmen varlığımızı nasıl korumuşsak, bugün de tek vücut olarak, bir arada aynı mücadeleyi vereceğimizden asla kuşku duyulmamalıdır. Zira bu millet, tarihini iftiharla doldurmuş bir millettir. Büyük ve tarihi olayları ancak büyük milletler yaşayabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap