SON DAKİKA
SON DAKİKA


İnsan eğitmenin önemi
19.08.2019
Yüce Allah, insanı yarattığında ona kan dökmeden ve bozgunculuk yapmadan üstünlüğünü yani iktidarını nasıl sürdüreceğinin ilmini öğretmiştir. Buradan anlaşılıyor ki, insan üç şeyle üstünlüğünü yani iktidarını elde eder. Birincisi kan akıtarak (yani ihtilalle), ikincisi bozgunculuk çıkararak ve üçüncüsü de ilim ve liyakatla. İnsanın tabiatında var olan kan akıtma ve bozgunculuk özelliklerini ancak bilgi ve eğitimle kontrol altına alabiliriz. İnsanı eğitmek suretiyle bu özelliklerini insanlığın hayrına kullanabiliriz.
Öğretilecek veya öğrenilecek bilgi yarıbuçuk bilgi olmamalıdır. Bilgi insanın zihnine, kalbine, benliğine hitap eden doğru ve gerçek bilgi olmalıdır. Yanlış bilgi, sahte bilgi, yanıltıcı bilgi ve en önemlisi de politik bilgi toplumun hayrına olmaz. Bilgi, insanı olgunluğa, birbirine karşı hürmete ve dünyayı sevgi dolu kollarla gönüllerde kucaklaşmaya götürecek bir bilgi olmalıdır. İnsanı nefsinin esaretinden kurtaran, aklına kulak verdiren ve tüm yaratıkların ilahi bir eser olduğunu bildiren bir bilgi niteliğinde olmalıdır. Birbirlerini boğazlayan, birbirinin canına kıyan ve birbirine hayat hakkı tanımayan insanlar, tahsilli de olsalar bilgili niteliğinde sayılmazlar (Tahsil cehli giderir fakat insanlık öğretmez...) Birbirine tahammül edemeyenlerin bilgisinde bir eksiklik var demektir.
 Yetiştirdiğimiz nesillere aktardığımız bilgiler, daima iyiyi, doğruyu ve güzel olanı anlatmalıdır. İyiye, doğruya, güzele götürmeyen bilgiler, elbette fayda yerine zarar getirir. Gerçek ve doğru bilginin işaret ettiği yer kucaklaşmaktır, ayrıştırmak değil... Bütün bu değerleri yaşatacak olgunluğa insanı götürmeyen bilgi ve bu bilgiyi insanlara sunmayan bir eğitim sahte olmaktan ileri gidemez. Bizim, toplum olarak, millet olarak üzerinde titizlikle durmamız gereken husus bu olmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap