SON DAKİKA
SON DAKİKA


Huzur içinde nice bayramlara
2.06.2019
Bir kez daha hatırlayalım ki; sosyal hayatın var olduğu her yerde acı ve tatlı olayların, karşılıklı yardımlaşmaların, fedakarlıkların olması doğaldır. 
Şu da bir gerçektir ki; maddeye daha çok meyleden insanoğlu, dünyaya gelişimizin gerçek gayesinin insanları sevme, iyilik yapma, yardım etme, başkalarının da bazı hakları olduğunu kabullenme, onlara saygılı olma gibi erdemleri gözardı ederek dünya nimetlerinden en çok kendisinin yararlanmasını ister.
  Ne mutlu bizlere ki, dinimiz İslamdır, bu dinle doğduk bu dinle öleceğiz. İslam’ın özünün barış, kardeşlik, eşitlik, adalet, sevgi, saygı, şefkat ve yardımlaşma olduğunu biliyoruz. Yüce Rab’bimiz, bizlere yapmamız gereken bazı ibadetler yüklemiştir. Efendim, ibadetin kısaca öz anlamını da bir kez daha hatırlayalım: İbadet; Yüce Allah’ın sevdiği ve razı olduğu gizli, aşikar her türlü söz ve davranışı içine alan geniş kapsamlı bir kelimedir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek, doğru sözlü olmak, emaneti korumak, anne-babaya itaat etmek, iyiliği tavsiye edip kötülüklerden men etmek, komşulara, yetimlere, yoksullara, muhtaçlara yardım etmek, dua etmek, zikir yapmak, Kur’an okumak, kısacası her iyi ve güzel hareket birer ibarettir.
Saygıdeğer okuyucularımız, bir bayramı daha idrak ediyoruz inşallah edeceğiz. Bir kere daha hatırlayalım ki, bayramlar; kötülüklerin sökülüp atılmasına vesile olan en mübarek günlerdir. İnsanın yapması gereken en önemli iş, inandığı dininin değerlerine bağlı yaşamak olmalıdır. 
Hem inanır ama inandığı gibi davranmazsa, o takdirde inançta arıza var demektir. Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim, müminlerin vasıflarından bahsederken “Onlar öfkelerini yenerler” buyurmaktadır. Kindarlık, yani kin gütmek, insanın içini ve dışını kirletir, tutkunun esiri yapar. Kin ve intikam duygusuyla hareket etmek, toplumu kaosa sürükler, toplum hayatını yaşanmaz hale getirir...
    Unutmayalım ki; bir toplumun mutlu ve huzur içinde yaşaması için, o toplumda yaşayan insanların küçüklerine sevgi ve şefkat göstermesi, büyüklerine karşı saygılı ve hürmetkar olması gerekir. Dargınlıkların, ufak-tefek kıgınlıkların, birbirine buğzetmenin, haset ve çekememzliğin dinimizde asla yeri yoktur. 
Bu duygular ışığında nice bayramlara... 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap