SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayırlısıyla Vira Bismillah dedik
7.09.2018

Doğuda Gürcistan sınırından, batıda Bulgaristan sınırı arasında ne kadar küçük ve büyük balıkçı teknesi varsa, 1 Eylül günü, bulundukları liman ve barınaklardan çımalarını çözüp denize açıldılar... Balıkçılarımızın gözlemlerine ve tahminlerine göre bu sezon, özellikle verimli bir palamut avcılığı sezonunun geçirileceği belirtilmektedir. Malum olduğu üzere küçük balıkçılarımız ‘uzatma’ diye adlandırılan ağlarını, özellikle gece boyunca denize kuruyorlar, avladıkları balaıkları sabah erken balıkhaneye satışa gönderiyorlar. Büyük balıkçılarımız ise,genellikle daha açık sularda ‘gırgır’ adını verdikleri ağlarıyla, en modern sonar cihazlarıyla, modern vinç ve makara sistemleriyle donanımlı tekneleriyle avcılıklarını yapıyorlar, avlanan balıkları, taşıyıcı teknelerle limanlara gönderip oradan da balık hallerine ulaştırıyorlar. Balıkçılarımızın denize açılması henüz bir hafta olmasına rağmen bu sezondan çok umutlu görünüyorlar. Görünen o ki; bilimsel olarak avlanma yasağının zamanı ve zemini doğru tespit edilir ise ve yasaklara da harfiyen uyulursa, denizlerimiz balıkçılarımıza istedikleri avı verecektir. Bundan da hem balıkçılarımız hem de toplumumuzun her kesimi karlı çıkacaktır...

MİLLİ BİRLİK RUHU

Toplumları ayakta tutan, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği sağlayan en büyük ahlaki değerlerin başında vatan sevgisi gelir. Devleti ve milleti ile birlikte her bakımdan birlik, her bakımdan hür ve bağımsız yaşayabileceği bir vatan bulamayan insanların inanç ve itikatlarını, her türlü görevlerini tam olarak yerine getirmesi mümkün değildir. Her vesile ile dile getirdiğimiz gibi atalarımız, milli birlik ruhu etrafında, birbirlerine sımsıkı sarılarak ‘Çanakkale ve 30 Ağustos ruhu, bizlere hür ve bağımsız bir devlet bıraktılar. Yüz yıl sonra bugün niyeti aynı ama içeriği farklı saldırılarla karşı karşıyayız. Her zaman olduğu gibi bugün de aynı Çanakkale ve 30 Ağustos ruhundan feyz alarak, tefrika illetine tutulmadan, topyekün tek yürek olmalıyız ve ülkemizi bu şer odaklarının şerrinden tek yürek olarak korumalıyız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap