SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayatın içinden
18.09.2020

İçinde hep birlikte yaşadığımız toplumda kimi insanlar, iş yapmaktan ziyade söz söylemekle vakit geçirirler. Kimi insanlar da söz söylemek yerine iş yapmakla vakit geçirirler. Öz olarak az konuşur çok iş yaparlar. Bu ikisi arasında en faydalı olanı ve de başarılı olanı ikinci cümlede zikredilen insandır…

Söz; uygulama değeri varsa, uygulandığında insana, topluma ya da millete ve ülkeye bir şeyler kazandırıyorsa bir anlam ifade eder. Az söz söyleyen, yani az konuşup çok iş yapan insanlar toplumda daha çok değer ve saygınlık kazanırlar. Bir söz vardır, “Leyleğin ömrü laklakla geçer.” Ömrünü laklakla geçirmenin ne kendine ne çevresine ve de toplumumuza hiçbir yararı yoktur….

Ziya Paşa; “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i akl-ü eserinde…” diyerek, insanların sözlerine değil, yaptıkları, ortaya koydukları eserlere, yaptıkları olumlu ve yararlı işlere bakılması gerektiğini anlatmaktadır…

Değerli okuyucularımız, hayatımıza ışık tutacağını umduğumuz bazı özdeyişleri bilgilerinize sunalım:

-Düşünceniz ne ise yaşamınız da odur, yaşamınızın gidişini değiştirmek istiyorsanız düşüncenizi değiştirin.

-Yaşamımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten gelmektedir.

-Yerinde söz söylemesini bilen, özür dilemek zorunda kalmaz.

-Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince diğerleri de yanlış olur.

-Hepimiz hayatın kısalığından söz ederiz de, boş geçen zamanımızı nasıl kullanacağımızı bilmeyiz.

-İki tür insan vardır. “İki tür insan vardır” diyenler ve demeyenler.

 -“Kabadayılığa yer yok” demişler, kabadayı ayakta kalmış.

-“Yarasa”, çok değerli bir hayvandır. Öyle olmasa, “yaramasa” derlerdi.

-Sevgi eken saygı biçer.

-Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim.

-Dalın ucuna gitmekten korkma, meyve oradadır.

-Büyük adam, büyüklüğünü davranışlarıyla gösterir.

-“Tarihte En Etkili 100 Kişi” adlı kitabı okudum, onların hepsiyle ortak olduğumuz tek şeyin zaman olduğunu hayretle gördüm.

-Günün sonunda kendini bir sokak köpeği gibi yorgun hissediyorsan, bu belki bütün gün hırladığın içindir.

-Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin. Şimdi başla, şu anda bulunduğun yerden elindekilerle başla!

-Aerodinamik yasalarına göre o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu, herhalde bunu ona hiç kimse söylemedi ki uçuyor.

 -Düzeltebileceğin tek şey kendinsin. Bundan 20 yıl sonra, yaptıkların değil, yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla halatları çöz, güvenli limandan uzaklara yelken aç, rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap