SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dini Bayramlarımız
11.08.2019
Ben,bilmediğimi bildiğim için diğer insanlardan akıllıyım.” Ünlü filozof SOKRATES bu sözüyle insanların zayıf yönlerinden birine ustaca dokunuyor. Örneğin; birçok insan, herhangi bir konuda birşeyler biliyorsa, kendini bilgin zanneder, bununla övünür ve hep “ben bilirim”havasındadırlar.

Halbuki bilgi; dalları sonsuzluğa yükselen bir ağaca benzer. İnsan, doğuşundan itibaren çalışır çabalar, bu ağaca çıkmaya çalışır. Ağacın her dalına çıktıkça ağaç bir kat daha büyür. Ve! Güç ve kuvveti sınırlı olan insanlık için bu sınırsız yüksekliğe ulaşmanın imkanı (sonu) yoktur. Öyleyse biz de her şeyi bildiğimizi sanmayalım, daima öğrenmeye ihtiyacımız olduğunu bilelim, bilgimize bilgiler katalım.
Efendim, toplum olarak paylaşmanın en güzel örneklerinden bir olan bir bayramı daha idrak ediyoruz. Sevgili okuyucularımız bir kez daha hatırlayalım ki bayram, neşe ve sevinç günü anlamına gelmektedir. İslamda biri; bir şevvalde başlayan Ramazan Bayramı, diğeri de on Zilhicce’de başlayan Kurban Bayramı’dır. 

Ramazan Bayramı’na küçük bayram, Kurban Bayramı’na da büyük bayram deniliyor. Bilindiği üzere İslam dini barış, kardeşlik, eşitlik, adalet, sevgi ve şefkat ve de yardımlaşma dinidir. 
Bayram günleri, bu duyguların en üst düzeyde yaşandığı günlerdir. Dargınların barışması, insanların birbirleriyle daha çok kucaklaşması, kibir ve gururdan uzak durulması, toplumsal barış ve huzura da katkı sağlayacaktır. 
Efendim, bizler hakiki ibadet yapıyorsak, peygamberimizin (sünnetini) hayatını örnek alıyorsak, hal ve hareketlerimiz de bu yönde olmalıdır. 

Gerçekten inanan insan kötülüğe yönelemez, başkalarının malına, namusuna, hak ve hukukuna riayetsizlik yapamaz, saygısızlık, edepsizlik, kendini beğenme, insanları birbirlerine düşürecek davranışlar sergileme, toplumun huzurunu bozma gibi İslam’ın nehyettiği hal ve hareketlerde bulunamaz...
Bir kere daha belirtelim ki;bayramlar, kötülüklerin sökülüp atılmasına vesile olan mübarek günlerdir ve umarım idrak ettiğimiz bayramlar huzurlu yaşamamıza vesile olmuştur ve de olacaktır. 
Bayramların ruhuna uygun hareket etmek en çok dikkat edeceğimiz hususlar olmalıdır temennisiyle nice bayramlara diyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap