SON DAKİKA
SON DAKİKA


10 Kasım
10.11.2019

Ulu Önder Atatürk, 81 yıl önce 10 Kasım günü hayata gözlerini kapamıştı. Bilindiği üzere her yıl 10- 16 Kasım Atatürk’ü Anma haftasıdır... Ulu Önderimiz, her ne kadar aramızdan ayrılsa da bıraktığı eserlerle her zaman minnet ve şükranla anılacaktır. Atatürk’ün yurdumuz ve milletimiz için yaptıklarını anlamak ve anlatmak için O’nu her yönüyle iyi tanımak ve anlamak gerekir. Bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını her türlü tehlikelerden korumak ve kollamak her vatan evladının en öncelikli görevidir.

 

Dün yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelenin, neredeyse bir benzerini bugün de veriyoruz. Bu noktada Atatürk’ün bizlere bıraktıklarına tarafsız, partisiz gözle bakabilirsek gerçekleri daha net görürüz. Ulu Önderimizin bize bıraktıklarından bir bölümü, değerli okuyucularımıza hatırlatalım ki, bakalım Atatürk’ü dillerinden düşürmeyenler onun fikirlerine ne kadar itibar ediyor: Bağısızlık benim karakterimdir. Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.

 

Ulusun bağımsızlığını, yine ulusun kesin kararı ve direnişi kurtaracaktır. Bilelim ki, milli birliğini bilmeyen milletler başka milletlerin avıdır. Tam bağımsızlık dendiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır. Bugün vatanımızda bir milli kudret varsa, o cereyan, felaketlerden ders alan ulusun kalp ve dimağından doğmuştur. Milli sınırlar içinde bulunan yurt parçaları bir bütündür, birbirinden ayrılmaz...

 

Değerli okuyucularımız, Atatürk’ü Anma Haftası nedeniyle bir kere daha düşünelim; vatanımızı bölmek için uğraşan başta PKK olmak üzere pek çok örgüt var. Ancak gözümüzün içine baka baka bu terror örgütlerinin talimatlarıyla hareket eden, onların lojistik üssü gibi çalışanlar ve bu konularda gereken hassasiyeti göstermeyenlerin olduğu da ayan beyan ortada.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap