SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rize İl Başkanı Ayar’ın istifası Erdoğan’a rağmen değil… Ak Parti'de işaret fişeği atıldı
23.05.2024

Hani halk arasında şöyle bir söz vardır ya “Kızım sana diyorum gelinim sen işit.” AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’de İl Başkanı Hikmet Ayar’ın “Oylarımız düştü” diyerek istifa etmesini bu sözle değerlendirmek gerek...

AK Parti’de değişim harekatının işaret fişeği Rize’den atılmıştır...

Bu fişeğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rağmen atılmadığı apaçık ortadadır. Bu bütün teşkilatlara açık mesajdır...

Bakalım bu mesajı kimler alacak?

Çünkü...

AK Parti’de yerel seçimlerden sonra dün yapılan en kritik MYK toplantısı öncesi bu işaret fişeği atıldı. Ve bu toplantı seçim sonrası oluşturulan 4 ayrı komisyonun il il raporlarının inceleneceği toplantı...

AK Parti Genel Merkezi ve teşkilatların gözü bu toplantıdaydı, belli ki önemli kararlar alındı.

**

Diyeceğim şu ki...

Kimse başını deve kuşu misali kuma gömmesin. Tek tek isim yazmaya gerek var mı? Herkesin karnesi ortada...

Bütün il ve ilçe başkanları görevden aflarını isteyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü açmalıdır. Ne bekliyorsunuz? Tabanın önünde duramazsınız...

Kaçamazsınız...

AK Parti’nin büyük bir yenilenmeye ihtiyacı olduğunu cümle alem bilirken, başarısız olanların bilmemesi sadece koltuk bağımlılığıdır.

**

Ama deniz bitti...

Aksi halde...

31 Mart başarısızlığı nedeniyle görevden kendisi istifa etmeyen il başkanlarının kongre sürecinde görevlendirilmeyeceği konuşuluyor ki bu da son derece doğru olur.

Biline! Ve...

Genel merkez de yenilenmeden mutlaka nasibini almalı. Bu seçimlerdeki başarısızlıkta pay sahibi olanların da görevden affını istemeleri gerekir.

Teşkilat... Seçim işleri... Yerel yönetimler...

Tabanın tepkisinin önünde duramazsınız. Tek suçlu il ve ilçe teşkilatları diye de haksızlık yapmayalım. Madalyonun öteki yüzünde birçok büyükşehir, il ve ilçede çeşitli dayatmalarla, çeşitli kandırmacalarla kimlerin kimler tarafından aday gösterildiği gerçeği var. Cumhurbaşkanı’na çeşitli anketlerle “Biz bu adayla banko kazanırız” diyerek seçim sonucunda hayal kırıklığı yaşatanlar kimler? Mesela... Şanlıurfa’da oynana oyun ve kaybediliş!

Say say bitmez... Mesela...

Trabzon ilçesi Arsin’de yukarıdan kim aday dayatması yaparak seçimi kaybettirdi

Mesela... Samsun’da neler oldu? Genel merkezde oturup nasılsa kazanırız diye il ve ilçe teşkilatlarına “aday bu olacak” diye kim baskı yaptı?

**

Bir düşünün...

Adana’da. Ne Büyükşehir’i kazanmışsınız...

Ne de tek bir ilçeyi almışsınız. Yani; Adana’da AK Parti’nin ‘A’sı kalmamış! Seçimlerin ardından neredeyse 2 ay geçmiş buna rağmen sorumluluk alarak görevden istifa eden tek kişi yok. Bölge illerimizde de manzara aynı...

Kaçış yok! AK Parti, tabanının beklediği yenilenmeyi, değişimi ortaya koyamaz ise sonuç ANAP gibi olur. O nedenle, partinin küllerinden yeniden doğmaya ihtiyacı var. Öyle başarısızlar içinde en başarılı gibi anlayış ile başarı hikayesi yazılmıyor. AK Parti bugünkü başarısız genel merkez yapısı ile büyük kongreye gidemez. Başarısız olanlarla bu yollar aşılamaz. Başarısız olanlar artık ilaç olamaz... AK Parti yepyeni bir genel merkez yapısı ile büyük kongre sürecini başlatmalı... Yenilenme yeni isimlerle olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap