SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siyaset bir karakter yolculuğudur!
17.08.2018

Karakter; insanın kendisini tanımasıyla, kendi kimliğini fark etmesiyle şekillenir. Bu süreç ailede başlar, okullarda devam eder, çevre ve fiziksel şartlarla yol alır derken, artık “ben de varım” der. Ben varım diyen (karakterli dediğimiz) kişinin de kabul görebilmesi için kanaatleriyle davranışlarının arasında devamlı bir uygunluğun olması, nerede, ne kadar ve nasıl olması gerektiğini bilmesi gerekir. Büyüklerimiz der ki: “Bir insanı tanımak istiyorsanız onunla ya yolculuk yapacaksınız, ya da alışveriş.” Bu yolculuğu sadece “vasıta aracılığıyla” yolculuk, alışverişi de “para alışverişi” olarak yorumlamayın.

Bu, bir ideale ulaşmak için yapılan, aynı amacın etrafındaki bir birlikteliğin ve bu süreçteki paylaşımların yolculuğudur. İnsanlar yeterli zaman verilirse, gerçek karakterlerini bu yolculuklarda belli ederler. Bunun en güzel örneğinin görmek için buyurun bir göz atın; siyasi yolculukların nasıl ilerlediğine, sonrasında yaşananlara ve de paylaşılanlara... Bu yaşananlarla birlikte, ortaya çıkan insan duruşu ve karakter tanımlarına... “Bir partinin gayesi, bir fikir ve davaya aynı hayat ve ihtiyaçlar devam ettikçe her zaman hizmet etmek, bir fikri böylece mütemadiyen tekâmül ettirmektir ve böyle bir fikir sistemine uygun, ona paralel hareketler sistemi ortaya koymaktır. Parti, düşman gemisine isabet edip onu batırdıktan sonra kendisinin de yok olup ortadan kalması tabii görülen bir torpil gibi değildir. Parti, fikirden ibaret kabzası içinde her zaman kullanılır değere sahip asla paslanmayan, kırılmayan bir kılıç gibidir” der Nurettin Topçu. Bu kırılmayan kılıç için en önce fikir ve siyasi karakter yapınızı sağlam tutmanız lazım Bu karakter yapısı; bireyin gayesine ve kendi kendine egemen olmasını, kendi kendisiyle uyum içinde bulunmasını, düşünüş ve de hareketlerinde tutarlı, hırs ve ben duygularından uzak kalınması gibi özellikler bütünlüğü ister. Halbuki, her türlü mevkiinin geçici olduğunu, bu yolculuğun en önemli tarafının dostluk ve insana hizmet olduğunu unutanların ben varım yerine; “Ben aslında yokum her kalıba girerim, yeter ki o mevkide olayım” tutarsızlığında olmaları karşımıza sıkça çıkan karakter türlerinden biridir. Bunun yanında, bugün kendimizde olduğu konusunda övündüğümüz, karşıdakinde ise arar olmaktan vazgeçer olduğumuz karakter özelliklerin birisi ise; nezakettir.

SİZE KABA DAVRANILDIĞINDA DAHİ NAZİK KALABİLMEKTİR.

Bu kaba siyaset yolculuğunda gayesinden taviz vermeden hala nazik kalabilenler; bilin ki en güzel “karakter” örneği sizsiniz!..

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap