SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yomra ve Avrasya’ya Kamu Hesabına…
9.10.2020

“Bir yanda Yomra Belediyesi, diğer yanda Avrasya Üniversitesi” diye karşı karşıya getirip de tanım yapmaya ne aklım eriyor ne de yazmaya elim varıyor.

Olup bitene, “hak hukuk” hele hele “adalet” çerçevesinde bakmaya da yaşadıklarım yani gerçekler elvermiyor!

Nedeni de, bu ülkenin “hak hukuk ve adalet” söz konusu olduğunda “hak getire” denebilecek durumda olmasıdır.

Onun için tüm olup bitenleri, söylenenleri ve hak hukuk adalet üzerinden ben diyeyim “iddia edilenleri”, siz ifade edin “ortaya konanları” bir kenara bırakıp, söz konusu Trabzon-Rize karayolunun kenarındaki yerle ilgili “gözümün gördüklerini” birkaç cümle ila paylaşsam yeter diye düşünüyorum.

Çünkü, neredeyse yarım asırdır kamu adına mesleğimi “Kulağımın duyduğunun hiçbirine inanmam, gözümün gördüğünün yarısına inanırım” şekliyle araştırarak yapmayı yeğlemişimdir.

Onun için de 50 yıldır hemen hemen her gün geçtiğim Yomra’da, Avrasya Üniversitesi yerleşkesinin kurulmasından sonra bugün söz konusu edilen 48 dönümlük Milli Emlak arazisinin yola yakın olan büyük kısmında gözümün gördüğü gerçek tek cümleyle şudur:

 “Peyzajı yapılmış, etrafı tel örgülerle çevrilmiş söz konusu kesimde öğrenci, öğretim üyesi ve halktan, gezerken, dinlenirken veya eğlenirken gördüklerim yok denecek kadar azdır.”

Yani, bir zamanlar Karayolları tarafından konan “kapı açılamaz” engeline karşı Avrasya Üniversitesi’ne destek verdiğimiz bu kesim sanki kullanılmıyor gibi görüntüye sahiptir.

Kim ne der? Kim nasıl anlar?

Bunu bilemem!

Ama, hani “Nereden baktığına bağlı” denir ya!

Ben bu açıdan ve azami kamu yararı hesabı üzerinden bakmayı yeğliyorum.

Baktığım zaman da, ne dün ne önceki gün söz konusu yerde kamuyu hiç görmedim desem yeridir.

Ancak, tüm bunlara rağmen ismi ile bu coğrafya yıldız olmaya başlayan Avrasya’nın da her ne olursa olsun incitilmemesi, küstürülmemesi gerekir. Bunun yolu da, hem Yomra halkına hem öğrenciye imkan sağlayan, bana göre “Kardeş Payı”dır.

CUMA MESAJI ATANLARA…

Cep telefonlarına; “Cumanız mübarek olsun” diye mesaj gönderenlerden iki beklentim daha var.

Birincisi; “Cuma namazından önce hutbe okuyan imam, inmeden önce her ne için olursa olsun cemaatten para dilenirse vermeyin” mesajı!

İkincisi de; onca olup bitenden sonra amacının dışına çıkıldığı artık çok net olarak anlaşılan ve adeta “tek yol” buymuş gibi tarikat kisvesi altına kondurulan hal ve gidişat için Cenab-ı Allah’ın En’am suresi 135’inci ayette; “İşte bu, benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip, O’nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah, sakınasınız diye emretti” buyurması.

HAYVAN, MÜZİK VE SU…

Yapılan araştırmalar ortaya şu gerçeği koymuştur:

Çağımızın, dahası tüm rahatsızlıkların baş etkenlerinden biri olan psikolojik olumsuzluklara en az yakalananlar kimlerdir?

Hayvanları sevenler.

Müzik dinlemeyi becerenler.

Suya girmekten zevk alanlar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap