SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ümmet savaşıyor; İsrail kazanıyor!
12.01.2020

Karar Gazetesi’nin 10 Ocak tarihli nüshasının manşeti şöyle idi:

“Ümmet Savaşıyor, İsrail kazanıyor.”

“Ortadoğu’nun yangın yerine dönmesini fırsat bilen İsrail, Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim yerlerini boşaltmayacağını duyurdu” alt başlığı ile gazetede yer alan haber, aslında Ortadoğu coğrafyasında tüm olup bitenlerin gerçekte kimin hesabına ve çıkarına olduğunun net ifadesi. 

Ama, gelin görün ki, kitap haline getirilmiş, film şeklinde senaryolu bile yazılmış bunları İslam denilen Ümmet’in anladığı ve de maalesef anlayacağı da yok.

Oysa yarım asırdır bugüne kadar olup bitenlerin hepsi, Irak’ın dan Libya’sına, Suriye’sinden Yemen’ine, Mısır’ından Afganistan’ına, Arap Baharı’ndan Ilımlı İslam’ına, Müslüman Kardeşlerinden Hamas’ına kadar tüm olanların yazıldığı ve varacağı yer de belli.

Bu sahibi belli, yazarı belli, hedefi belli bir kitap haline getirilmiş, filmi de çekilmiş bir büyük bir oyun.

Adı da Büyük Ortadoğu Projesi…

Yani kısa adıyla BOP.

Hani Türkiye’nin de zamanın bir yerinde “eş başkanı” olmaktan övündüğü proje!

Senaristi Büyük Yahudi Devleti adına İsrail…

Yönetmeni ABD, yardımcıları AB üyesi ülkeler…

Kötü adam rolünü oynayanlar, dayak yemesi gereken figüranları ise “ümmet” denilen, ama zerre kadar İslâm ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Müslüman (sözde) ülkeler…

İşte bu film (!) yarım asırdır vizyonda…

Ama; ne acıdır ki kendini İslâm’a Ümmet sayanların tamamı BOP’u sadece çerez çıtlatarak bir sinema filmi sanarak izlerken, İsrail nihai sondaki hedefine adım adım ilerliyor.

Ve ne hazindir ki, Allah’ın “insan” diye yaratıp, “akıl” ile donatıp, “kul” diye tarif ettiği bu ümmetin içindekilerin, iradesine ipotek konmuş, havsalası sıfırlanmış, basiretleri bağlanmıştır.

Çoğu kabile bile olmaktan uzak sözde bu devletleri yönetenler müptezel hale gelmiş bir şekilde İsrail’e adeta yardım ediyorlar!

Ve de Mehmet Akif’in;

“Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar,

Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi” uyarısına rağmen yanlış yolda gitmekten ve günaha girmekten bir türlü sarfınazar eylemiyorlar.

Bu kafa ve böylesi bir ümmet anlayışı ile de asla eyleyemezler!

Çünkü Cenab-ı Allah, A’râf Suresi 179’uncu Ayet de aynen şöyle buyurmuyor mu?


“Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.”

(Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mealinden)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap