SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tüccarda Fındık TMO’dan Pahalı…
3.09.2020

Bugünkü tablo budur, rakamlar da ortadadır.

Yarın ne olur? Bilinmez!

Halen TMO; 22.00-22.50 TL’den randımanı kılı kırk yararak ölçüp fındıkları alıyor.

Ardından da yüzde 2 stopaj, yüzde 1’de hizmet bedeli keserek ödeme yapıyor. Fiyat da randımana göre oluşuyor.

Peki; TMO bunu yaparken piyasada tüccar nasıl hareket ediyor?

50 randımanlı Levant kalite fındığı kilosu 21.25-21.50 TL,  Giresun kaliteyi ise 21.75-22.00 arasında fiyatlar üzerinden kırıp, randımanınagöre ödeme yapıyor. Çünkü tüccar hizmet bedeli almıyor.

Bu tabloda da serbest piyasada tüccarın bir kilo fındığa yaptığı ödeme, TMO’nun fiyatından genel de daha fazla oluyor.

Doğrumu değil mi?

“Kulağınızın duyduğuna değil, gözünüzün gördüğüne inanarak” sorun, soruşturun, araştırıp öğrenin.

Konu piyasadaki fındık fiyatından açılmış iken, birileri hangi mantığa, hangi kafaya, ya da kimlere hizmet içindir bilinmez, serbest piyasada TMO’nun dışında fiyat verip alım yapanları tekelcilikle itham ediyor. Yani bu kafaya göre, piyasada sadece TMO fiyat verir, başkası veremez. Verecekse de, rekabet kurumunu bilmem ama, bu beyefendilere sorması gerekiyor anlaşılan! Aksi takdirde tekel olur imiş!

Ancak bunların mantığına göre de dolayısıyla TMO’da bir tekel oluyor her halde.

Bu anlayışa olsa olsa, “kendi bildiğin başka doğru tanımayan tekel kafa” denir!

 TÜRKİYE; RUSYA ve ABD, ONLAR İSE PKK-YPG İLE…

Önceki gün Rusya’da PKK-YPG heyeti önce anlaşma imzalandı. Sonra da Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşme yaparak ittifaktan dem vuruldu.

Ve bilesiniz ki tüm bunlar Büyük İsrail Devleti ve onun payandası Kürdistan’ın kurulumu için ön hazırlıkları olarak Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında adım adım yapıldı, yapılıyor.

Bunun için, başta ABD ve Rusya olmak üzere Haçlılar ellerinden gelenleri Müslüman diye geçinen tüm Araplardan destek de alarak artlarına koymuyorlar, koymayacaklarda…

Tıpkı ABD’nin Suriye ve Irak topraklarını kapsayacak şekilde Güneyimizde Kürt devleti kurmak için petrol anlaşması, ordu hazırlanması için elinden geleni ardına koymadığı gibi…

Peki bu durumda Suriye’de karşı karışa imiş gibi görünen Rusya ile ABD’nin Türkiye ile muhataplıkları nedir?

Dost mu? Düşman mı? Müttefik mi?

Onların Türkiye ile ne olduğunu anlamayanlar olabilir!

Ama ben her ikisinin Büyük İsrail ve Kürt Devleti hesabına BOP kapsamında müttefik olduklarını çok ama çok iyi biliyorum!

Bilmeyenler utansın!

İNSANLARI DA ISLAH ETMEYECEK MİYİZ?

26 Ağustos’ta “Dereleri değil, insanı ıslah edin” başlığı atarak, gerçek suçluların dereler değil, dereleri “pire için yorgan yakmak” misali, çıkarları için kendilerine göre zapturapt altına almak isteyen insanlar olduğuna dikkat çekmiştik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Dereli’ye yaptığı “geçmiş olsun” ziyaretinde yaptığı konuşmada; “Dere yataklarını ıslah edeceğiz. Oralardan tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya edeceğiz”  dediğinde sözlerine, “Tüm bunlara sebep olanları, insanları da, yasaları da ıslah edeceğiz” diye ilave yapmasını beklemedim değil!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap