SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sonçağ başl(atıl)ıyor olabilir mi?
1.04.2020

İlkçağ; Milattan önce 3.500 yılında biter.

Ortaçağ; Milattan sonra 476’da başlayıp 1453’te İstanbul’un Fethi ile biter.

Yeniçağ; Fatih’in İstanbul’u fethi ile başlayıp, 1789 Fransız ihtilali ile biter.

Yakınçağ; 1789’da başlar, (günümüze kadar devam eder idi), 2020 korona müdahalesi ile bitecek gibi!

Sonçağ; 2020 korona müdahalesi ile başlar, kıyametle biter.

*

Bunu ben demiyorum, iddia da etmiyorum!

İnsan yaşamı için tıp ile iştigal eden bilim adamları söylüyorlar.

Yeni Dünya Düzeni” adı altında yıllardır adım adım uygulanan, önemli bir parçası da Büyük Ortadoğu denilen proje ile kürenin düzeni sil baştan yapılacağını sosyo-ekonomik gelişmeleri irdeleyenler belirtiyorlar.

Din adamları da  olup bitenlerin kıyametin küçük alametlerinden olduğuna dair fetva veriyorlar.

İletişimciler ve astrologlar neleri iddia ediyorlar?

*

İşte örnekler:

Tıp adına:

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık:

“Bu pandemi dünya tarihinde yeni bir dönemin başlangıcına sebep olacak. Bu noktadan sonra tüm dünyada koronavirüsten önce ve sonra türünde tarihi bir ayrıma gidilecek. Yaşananların da etkisiyle birçok alışkanlık ve davranış değişim geçirecektir.”

*

Sosyo-ekonomik düzen adına:

Boğaziçi Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ertuna:

“1980’lerden bu yana yenidünya düzen adı altında farklı bir kapitalist piyasa ekonomisi inşa edilmektedir. Bu yenidünya düzeninin kurum ve kuralları oluşturulmakta ve düzen küreselleşme logosu altında benimsetilmektedir.”

*

Gelelim; din adına olana:

Şimdilik büyükleri bir kenara koyarak, “Hemen hepsi zuhur eyledi” denilen ve “küçük kıyamet alameti” sayılanlardan Google’dan yardım alarak değişik isimlerin ifade ve iddialarından toparladıklarımdan bazıları:

“Sarhoşluk veren içkiler yaygınlaşacak. Adam öldürme olayları ve fitne artacak. Yüksek binalar artacak. Seviyesiz ve şahsiyetsiz kişiler yönetici olacak. Liderliğe elverişli kimseler azalacak. Ticareti dürüst olmayan kişilerin ele geçirecek. İnsanlar hayatlarından bıkarak ölülere imrenecek. Camiler süslenecek, ama ibadete önem verilmeyecek. Yalancılar tasdik edilip, doğru konuşanlara itibar edilmeyecek.”

Sadece bunların gerçekleşme ve yaşanma oranlarına bakıldığında zaten “Sonçağ” gelmiş, kıyamet çağına da ‘bir adım yol kalmış” denir mi, denmez mi?

*

Hadi bir de şu iletişim teknolojisi, dijital toplum hesabına yıllar önce “Eğer dijital topluma geçilecekse bu ancak salgınla olur” diye iddiada bulunan Stratejist Abdullah Çiftçi’den de iki satır koyalım:

“Şu an dünya, Blockchain tabanlı dijital topluma geçme evresinde. 21. yüzyıl toplumu, tarihten bugüne kadar gelen alışkanlıkları, kültürü, dini, dili değiştirebilecek nitelikte. Bir akıl dünyayı yeniden dizayn ediyor diyebiliriz.”

*

Durun durun! Bir satır da “akıl ile değil de, fal ile geleceğe bakanlar” olarak tarif edilen astrolog takımından Dinçer Güner’in bu yılın başında bir televizyon programında  “2020 yeni bir dünya düzenine geçiş yılını ifade ediyor” ifadesini de hatırlatalım!

*

Ezcümle; hiç evelemeye gevelemeye, kıvırmaya gerek yok!

Tahminin odur ki; korona Yeniçağı bitirip, Sonçağı başlatacak gibi!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap