SON DAKİKA
SON DAKİKA


Peygamberin Çabası
2.05.2021

Geçtiğimiz yıllardaki Kutlu Doğum Haftası’ndan birine denk gelen Cuma Namazın da Diyanet eliyle hazırladığı, benim de dinledikten sonra bir kenara kayıt eylediğim metindeki şu mesajı Türkiye de öncelikle kimlerin alması gerekiyor? Cevabı siz verin. İşte Cuma Hutbesi’nde ki o mesaj: -"Efendimiz, ötekileştirme, dışlama, hor görüp ayıplama, toplumun değerlerinden başka değer benimseyene hayat hakkı tanımama gibi insanca yaşamın önündeki engelleri kaldırmak için müstesna bir çaba gösterirdi."

BAYRAM AMA, KUTLAMAK YASAK!

Her ne kadar bu yıl Cumartesi’ye denk geldi ise de, 1 Mayıs Devlet kararı ile tatil, yani halk o gün çalışmayıp, günü tüm dünyada olduğu gibi bayram olarak kutlamak için serbest… Amma; 1 Mayıs’ta serbest bırakılıp sokağa salınan çalışan halkın o günü bayram olarak kutlayacak gösteriler yapması ise zinhar yasak! Yanayım böyle bayrama!

ÖKÜZÜN TRENE BAKMASI GİBİ…

Olup biten her şey çırılçıplak ortada iken, “Bu konuda ne diyorsun?” diye sorarak cevap bekleyenlere “uyuz olmaya başladım (!)” dersem inanının! “Gözü ile baktığını görmeyene ne anlatacaksın?” diyeceğim ama akıl ile gözü birleştiremedikten sonra baksa ne olacak, bakmasa ne? Hele hele aklını Allah’ın kullanma yerine, başkalarına biat ederek teslim etmişler ise… Yani kendi gözleri ile bakmayı beceremiyorlar ise… Bu olsa olsa, “öküzün trene bakması” gibidir. Kıssadan hisse: Çocukken yaylaya atlarla ve yürüyerek giderdik. Yol güzergahında da atlara 3-5 kuruş karşılığında ot verenler olurdu. Atlar görevi yollarda arabaları devredince bir anda karşısında koca aracı gören satıcının; “Ye koca gözlerine kurban olayım ye” diye otu farlarına yakın ön kaportaya dayadığı anlatılır!

DELEGE NEDEN SEÇİLİYOR?

Benim anlamadığım, daha doğrusu “yönetilenlerin yönetenleri belirleyeceği iş” olarak tarif edilen seçim sisteminde tek aday var ise, seçmen olmak ne işe yarıyor? Üstüne üstlük delege seçimi de neden yapılıyor? “El alem işte görsün” den daha çok; “Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olan, seçme ve seçilme işi de yalama haline gelsin” diye olmasın?

BETON DEĞİL, GÖK KUBBE…

Gök kubbe, Rahman ve rahim olan Allah’ın (cc) merhameti ile doludur. Ama ne yapılıyor? Gök kubbe ile kullar arasına şaşalı “Beton Kubbeler” inşa edilerek set çekilmesi yetmiyormuş gibi, bir de bunlara “Allah’ın Evi” denmiyor mu? Adeta, Allah’ın gerçek evinin yarattığı Gök Kubbe’nin altı olduğu unutturulmaya çalışılarak!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap