SON DAKİKA
SON DAKİKA


Muharrem İnce'ninki ince hesap!
12.08.2020

Gündeme, “solda yeni bir parti” diye oturtulan Muharrem İnce’ninki, bana göre parti değil, Cumhurbaşkanlığı hesabı üzerine kurgulanmış bir senaryo!

Öyle ya, son seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra en fazla oyu alırken statü gereği Meclis dışında kalacaksın!

Sonra ilk seçimler için yapılan anketlerde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan Millet İttifakı adına yer bulamayacaksın!

Ezcümle; adeta unutulacaksın!

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Muharrem İnce’ninkini yapardınız.

Üstelik her yere mesaj göndererek!

Mesela, Ayasofya’nın açılışında içeride değilse bile yakınındaki Sultanahmet’te dışarıda namaz da kılarak!

Parti kurmayı bilemem ama, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı kulvarında “saf dışı edilmeyi” kendine yediremeyeceğini tahmin ediyorum.

 

TMO’DAN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER…

Fındığın en büyük alıcılarından biri haline getirilen Toprak Mahsulleri Ofisi’nde bu ürünle haşır neşir olanları benim bile 40 yılda öğrenemediğim fındığı kısa zamanda çözdükleri için gerçekten takdir etmek gerekiyor.

İşte size TMO’nun son fındık raporundan önümüzdeki 2 ay için piyasa oluşacak hareket hakkında da bilgi veren bir bölüm:

Fındık üreticilerinin azımsanmayacak bir kısmı büyük kentlerde ikamet etmektedir. Bu sebeple fındık bahçelerinin bakımsız olması, zararlılarla mücadele edilmemesi, üretimde kalitenin ve verimin düşmesine neden olmaktadır. Ayrıca bu üreticiler hasat edilen ürünlerini kısa sürede ve bekletmeden düşük fiyatlarla piyasaya arz etmektedir. Bunun sonucu olarak piyasada yüklü miktarda fındık arzı olmakta, bu da fiyatların düşmesine sebep olmaktadır. Bu durum geçimini sadece fındık üreticisi olarak sağlayan üreticilerin aleyhine olmaktadır. Dolayısıyla bu ve benzeri şekilde gerçek üreticinin aleyhine oluşabilecek şartların ortaya çıkmasının engellenmesi amacıyla destekleme sistemleri fındığı bir yan gelir olarak görenlere değil de gerçek üreticilerin lehinde olacak şekilde düzenlenmelidir.”

GÖREVDEN ALINAN REKTÖR GİBİ ÇOOOK!

Haberin başlığı şöyle:

“Eşine özel kadro açan Pamukkale Üniversitesi Rektörü görevinden alındı.”

O zaman; “Darısı aynı durumdakilerin başına” diyesim geliyor ama, bu takdirde devletin yarısı olmasa bile epeyce bir kısmı boşalmaz mı?

O kadar “çoook” var ki!

Neden bu kadar var?

Merak mı ettiniz?

“Hoca yellenende cemaat boca ediyor demek ki” desek yeter mi? 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap