SON DAKİKA
SON DAKİKA


Milletin meclisinde özgürlüğünd kavuşan Cemal Enginyurt...
18.06.2021

MHP okulunun siyaset kanadındaki öğrencilerinden, bugün parlamentoda yer alan MHP’nin eski, Demokrat Parti’nin yeni, ama kendi tarifi ile “Ordu’nun Milletvekili” Cemal Enginyurt’un, meslektaşımız İsmail Saymaz’ın deyimi ile “özgürlüğe kavuştuktan” sonraki performansı na diyecek yok, övgü ile söz etmek için gerekçe de çok.

Daha en başından, “Cemal Enginyurt’un fındıkla ilgili söylemleri, özellikle de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye karşı kullandığı üslup nedeniyle MHP’den ihraç edildiği” fikrine, gerekçesine ve iddiasına katılmadığını bir kere daha ifade edeyim.

MHP üst yönetimi Cemal Enginyurt’un, MHP okulunda edindiği doğrulardan zaten rahatsız idiler. Fındığı da bahane edip, “fırsat bu fırsat” diyerek, kendilerinden başkasını “dava adamı” saymadıkları için ihracı gerçekleştirdiler.

“Yanlış yaptılar” diyeceğim ama benzeri yüzlerce örnek ortaya konabileceği için “yerim dar” diyerek şimdilik detaya girmeyeceğim!

O nedenle sadece 9 Haziran da TV100’de Cemal Enginyurt’unda katıldığı Yüz Yüze Programı’ndaki diyaloğu paylaşacağım.

“Şu sıralar Ak Parti söz konusu olunca kırmızı gören boğalar gibi olduk” diyerek, hoş bir ironi ile mesaj gönderen Cemal Enginyurt’un şu ifadeleri bana göre aşağıdan-yukarıdan, Ankara’dan- Ordu’dan çok şeyleri anlatıyor:

“Bir bedel karşılığında, bedel ödemek durumuna düşerseniz artık orada millete hizmet edemezsiniz. Ben milletvekili adayı olduğunda Ordulara şöyle söyledim:

Allah sadece ve sadece Orduları hakkıyla, layıkıyla vekillik yapmayı nasip etsin.

Ben Ordu’da kürsüde dedim ki, beni seçerseniz lidere rağmen, partime rağmen fındıkçının, çiftçinin, balıkçının, köylünün hakkını savunmaya devam edeceğim.

Turuncu koltuklarda oturup yan gelip yatmayacağım. Bedeli ne olursa olsun millet için hizmet edeceğim. Allah razı olsun. Attılar beni partiden.

Atılmış olmaktan rahatsız değilim.”

Sayın Enginyurt’un bu sözleri üzerine programda yer alan İsmail Saymaz; “Özgürlüğüne kavuştun”u yapıştırarak, taşı gediğine koydu!

Ama Cemal Enginyurt’un hemen ardından söylediği ben diyeyim “söz”, siz deyiverin “gerçek” o kadar düşündürücü ki:

“Haklısın. Eskiden frene basarak gidiyordum, şimdi basmadan gidiyorum.”

Demek istiyorum ki, “temeli temel hak ve hürriyet, özgürlük” olan “demokrasinin karargâhı” diye tarif edilen milletin meclisinde işler, böyle işliyor ise!

Yandı gülüm keten helva! 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap