SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kanuna değil,kanunsuzluğa arka çıkılıyor!
3.07.2022

Kim ne derse desin!

Boşuna “En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir” denmemiş!

Ama söz konusu çay sektörü olunca, 20 yıl önce raflarda küflendirilen Çay Kanun Taslağı’ndan sonra, ikinci bir kez meclis gündemine kanun tekrar gelince bilen de, bilmeyen de yine karşı çıktı, çıkıyor.

Adeta “kanunsuzluk, başıbozukluk devam etsin, çay da siyasilerin ve başka hesap sahiplerinin kucağında oyuncak olmaya devam etsin” denilerek yapılan bir kanunsuzluk isteyiş var.

Detayları çok.

Ama bazı kesimler ve kişiler var ki, Varlık Fonuna devredilmiş, “Çaykur’dan başka karga tanımam” dercesine hareket ediyorlar. Yanlış yapıyorlar!

Ancak bahçede toplanan yaprağın nerede ise yarıya yakınını alıp işleyerek, bir zamanlar olduğu gibi denize dökülmesini önleyen özel sektöre sadece ve sadece fiyat üzerinden saldıranların ben diyeyim “hezeyanlarını”, siz söyleyin “beyanlarını” da görünce, kanunsuzluğa dört elle sarılanların ne menem bir mantığa sahip olduklarını anlamakta sıkıntı çekiliyor.

Ezcümle, “bir bardak çayda fırtına koparılarak” memlekette bir kanunsuzluktur almış başını gidiyor!

 

DTM OTELİ İÇİN KOŞTURTTANLAR…

4 yıl önce tamamlanarak, hizmete girmesi şartıyla Dünya Ticaret Merkezi tarafından Kaşüstü’nde (Şana) tahsis edilen alandaki otel bir türlü bitirilemedi. Ya da bitirilmiyor!

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’nda, “Meydanı boş buldular, at koşturuyorlar” diyerek haklı olarak tepki gösterdi.

Gösterdi göstermesine de, ister istemez akla; “Koşturanların koşmasına kimler müsaade ediyor?” sorusunu da getirmiyor değil!

“Söyleyeni değil, söyletene bak” misali!

 

TS’DE GELEN ÇOK, AMA GİDEN YOK…

Şampiyon Trabzonspor 3 kulvarda mücadele edeceği yeni sezonlar için eksiklerini gideriyor, kadroyu güçlendiriyor. Dolayısı ile paralar veriliyor, gelen transferlerin ardı arkası kesilmiyor.

Ama “gider hesabı” yapılanlardan ses seda yok!

Aslında anlaşılan o ki, basında çok sözü edilmesinin dışında Uğurcan’dan tutunda, Abdulkadir’e, Bakasetas’a kadar resmi olarak talep gelen tek bir futbolcu yok gibi…

Pardon; 1 milyon avro teklif edilen Ahmetcan hariç!

Anlaşılan o ki, kasaya para girişi Şampiyonlar Ligi için play-off’un atlanarak gruplara kalınmasından başka yol yok!

O nedenle plaf-off’u aşmama gibi ihtimali düşünmek bile ürkütüyor yönetenleri…

 

TRABZON’DA 3 KAPALI CADDE DE YETMİYOR!

Önce Kunduracılar,

Sonra Uzunsokak,

Ardından da Kahramanmaraş’ın bir bölümü araç trafiğine kapatıldı.

Has edildi!

Edildi edilmesine de, söz konusu 3 caddedeki insan yığılması gösterdi ki, Trabzon’da boşta gezer o kadar çok insan var ki, buralar bile yetmiyor!

Hem de tarım mevsimi olmasına rağmen…

Hem de iş saatine denk gelmesine rağmen…

Ne denir bilemiyorum!

İşsizlik mi çok? Yoksa tembellik mi?

Karar veremedim.

İrdeleyip, inceleyerek  öğreneceğiz!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap