SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hüseyin Türkmen'i eleştirirken saldıranlara...
29.09.2020

Eski Trabzonsporlu, yeni futbol yorumcusu Erman Özgür, ne güzel söyledi: “Hayatında topu ayağına almamış adamlar.”

Önce Erman’ın aklının da ağzı ile zamanında ayaklarının yaptığı gibi iyi işlerle, doğru sözler kotardığını söyleyip, kendini yazar yorumcu diye yutturanların cirit attığı bir ortamda görevinin hakkını verdiğini belirtmek gerek.

Sonra da, O’na “…topu ayağına almamışlar” dedirtenlerin, Trabzonspor’un yerlinin yerlisi stoperi Hüseyin Türkmen’e, “insafsız avcıya hizmet edenler” misali saldıranlar olduğunu belirtelim.

Hani şu pandemi öncesindeki süreçte, sahada 10 tane iyi iş yaparken, bir kez yanlış müdahalede bulunduğunda tribünlerden siz söyleyin “uğultu koparanlar”, bin diyeyim;  “hırlayanlar” var ya, hah işte şimdiki seyircisiz maç nedeniyle bunu sosyal medya üzerinden aynı şekilde yapmaya devam eden insan müsveddeleri!

Son olarak ne yazmışlar bu yalnız kaldıkları inlerinde (!) ellerindeki telefonla kendilerini sosyal medya üzerinden adam yerine (!) koydurmaya çalışanlar?

Yazılı basından okuduğumuz şekliyle paylaşalım:

-“Sosyal medyada ki bir grup trol hesap sahibi, Hüseyin Türkmen’i; “Hedef adam” ilan edip, “Vasat öz evlat istemiyoruz” hashtagi açtı.”

Bunlara, yani sürekli eleştirip, suçlama yaptıkları için özgüvenleri düşük olup da, insan ve spor ahlakından yoksun da olanlara Hüseyin Türkmen ile ilgili söylenebilecek tek cümle her zaman şu yazdıklarımızdır:

Allah’ın “insan” diye yaratıp, “akıl” ile donatıp, kullansın diye “irade” verip, “kul” hanesine kayıt eylediklerinden olabiliyorsanız hasbıhal eyleyelim. Sabırla, sebatla, saygı ile…

Aksi takdirde insafsız avcıya hizmet eylemeyi amel edilmişlerle bizim, “insan” hanesinde yer bulamadıkları; Allah’ın da kendisine “kul” olmayı beceremedikleri için işi olmaz!

Onun için, önce insan olmak, sonra ahlâk ile donanmak, spor adına da tribünde ya da sahada, günün deyimi ile sosyal medya da bile fairplay ruhuna uygun hareket etmek birinci vazife olarak benimsenmeli, tercih edilmelidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap