SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hülasa
3.01.2020

Epeyce bir zaman oldu.

Biraz yorgunluğumuzdan. Epeyce de yoğunluğumuzdan. Münhasıran da sapla samanının karışmasından!

“Yaşamak” saydığımız “Yazmaya”, bu sütunlardaki 17 yıllık paylaşımın ardından, ana rahmine düşmüşçesine 9 ay ara verdik.

Ve de yeniden ben diyeyim “doğduk”, siz söyleyin “başladık!”

Sakın ola ki şimdi; “kaldığımız yerden” diyerek devam edeceğimizi sanmayınız.

Sözün uçup gittiğini, yazının ise kaldığını asla akıldan çıkarmadan, birileri gibi dün ikrar eylediğimizi bugün yok, ya da siyah dediğimize beyaz diyerek de iş başı yapmayacağız.

Ama biraz daha farklı bir minval ile anlamak için daha meşakkat gerekecek bir yolda ile cem olacağız.

17 sene hisseleri almayı becerebilenler için satır arasında kıssalara biteviye sıkıştırdığımız için, “lâfın tamamını yazsana” diye sitem edenlere, “sözün cümlesi salağa” diye mesaj gönderip hepimizde var olan divaneliğine yakıştırılan deliliği cezadan kurtarıyordum ya!

Şimdi satırları daha da sıkıştıracağız, azaltacağız!

Çünkü hem zamanımız az, hem de yerimiz dar.

Onun için Mark Twain’in dediği gibi olmaya gayret göstereceğiz:

“Doğru anda doğru kelimeyi kullanmak eşine az rastlanır bir başarıdır. Bir sayfaya yayılmış dağınık düşüncelerin ışığını tek bir cümleyle anlatabilmek tek başına takdire şayandır. Herkesin söyleyecek sözü olabilir. Fakat mesele sayfalarca kağıt israfı yapmak değil, düşünceyi damlatıp göz kamaştırıcı tek bir paragrafa sığdırmaktır.”

Aşımız, aşkımız olan işimizi yaparken; “Öküzün altında buzağı aramayacağız!”

Ama 15 yıl önce bu gazete de bir hafta boyunca tefrika halinde yayınlanan “Karadeniz Kararmasın” araştırmamızdaki; “Karadeniz Amerikan gölümü olacak” başlıklı bölümde yer alan “Coninin 80 yıllık Montrö’yü bertaraf etme gayretinin” bugün olup bitenlerle ilgisini ve ilişkisini irdelemeyecek miyiz? Trabzon Limanı üzerinden yapılan ince hesaplara bakmayacak mıyız?

Türkiye-Libya-Akdeniz tablosunda olup bitenlere kafa yorarken Libya’da olup bitenin Trabzon ile ilgisine göz atmayacak mıyız?

Sürmene, Maçka, Of’da da kaymakamlık yapıp, sonrasında Libya’ya Başbakan olarak da atanan “Arap Kaymakam” lakaplı Sadullah Koloğlu’nun hem Trabzon, hem de Libya ile ilgili gerçek anılarına bakmayacak mıyız?

Trabzonspor’dan “anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az” hesabı ile iki kelâm eylemeyecek miyiz?

Etmez isek, mesleğimize ihanet olur! Şimdiye dek hain olmadan da yaşayabildiğimize göre!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap