SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hesap şimdi daha iyi yapılabilir
7.02.2020

Biz ne kadar “Germeyin, Gerilmeyin”dedik ise de, bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı daha öncesinde ve sonrasında gerilim aracı yapıldı vesselam! Oysa oynanacak olan iki ezeli rakip arasında bile olsa bir futbol maçı idi. Genelde de öyle oldu. Sonuca etki edecek kararlara imza atmayan Ali Palabıyık’ın nezaretinde 5 dakikalık ilave ile oynanan müsabakayı Trabzonspor 2-1 kazandı. Bu kazanım “maçın tek hakimi Trabzonspor idi” anlamına gelmez. Çünkü topla oynamada ve pozisyon bulmada Fenerbahçe hatırı sayılır bir üstünlük sağlamadı değil. Ancak Trabzonspor’da “atan ile tutan ikili” diyebileceğimiz santrafor Sorloth ve kaleci Uğurcan’ın olağanüstü çabaları sonucu tayin etti. Hele hele Uğurcan’ın tabir yerinde ise “kalede devleşmesi!”

Anlamasını becerebilenlere göre anlatmak istediğimiz o idi ki, bunu sıradan bir futbol maçı kabul ederek hazırlanmak ve oynamak gerekiyordu.Ancak öyle veya böyle, az veya çok yine anlamayanlar oldu. Onların maç öncesinde hem basında, hem de Akyazı’daki nahoş demeç ve davranışları, maç sonrasında da Fenerbahçeli futbolcuların agresif hareketleri sonucu zerre kadar etki yapmadı.Böylelikle de tümü birden “gereksiz davranış” listesine yazıldılar. Hiç yazılmasa idi olmaz mı idi? Hem de bal gibi olurdu, bal gibi!

*******

Ancak bu maç, özellikle de Trabzonspor açısından hesapların bu kez daha sağlam bir zeminde yeniden yapılmaya başlanmasına vesile olacaktır.Fenerbahçe’ye karşı alınan galibiyet kadar, Sıvasspor’un Antep’de farklı mağlup olması hem Ahmet Ağaoğlu’nun, hem de Hüseyin Çimşir’in kalemi-defteri yeniden ellerine alıp hesap yapmalarına yol açtı. Hele hele iki hafta sonra Sıvasspor’un Trabzon’da ağırlanacak olması, bir anlamda hesapların biraz daha kati yapılmasına etki edecektir. Yeri gelmiş iken Hüseyin Çimşir için henüz tam olumlu veya olumsuz bir değerlendirme yapma zamanı değildir. Ancak, “Bir iş nasıl başlar ise genelde öyle gider” gerçeği üzerinden hareket edecek olur isek, HüseyinHoca’nın Trabzonspor adına istikbali parlaktır.

*******

Trabzonspor bu hesapları yaparken, sadece FB karşısında yıldızlaşan Sorloth ve Uğurcan’ı hatırlayıp, yeni transfer Guilherme’nin sahne aldığı FB maçında kısa, Erzurumspor maçındaki uzun süreli göstergelerini bir kenara atmamak gerekir. Guilherme her hareketi ile bundan sonraki maçlarda öncelikle Yusuf’un, ihtiyaç hasıl olduğunda da Sosa’nın yerine ilk 11’in bankosu olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nokta da Guilherme ile birlikte bedelsiz sayılabilecek maliyetlerle kadroya ilave edilen Ndiaye, Bilal, Manoel ve Costa’nın da ligde ve kupada verilecek şampiyonluk mücadelesine kadro zenginliği yaratarak katkı yapacaklarını söylemek için kahin olmaya gerek yok.

Her ne kadar Trabzonspor’da geçen yılın yerli ağırlıklı kadrosu önümüzdeki süreçte, bu üstünlüğü yabancılara terk edecekler gibi gözükse de, bunu söz konusu 35 yıldır özlenen şampiyonluk ise fazla eleştirmemek gerekiyor. Çünkü, gelinen ve görünen bu noktada söz konusu şampiyonluk için gerisi yerli veya yabancı olmuş artık teferruattır

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap