SON DAKİKA
SON DAKİKA


Görülmüyor mu?
20.06.2021

Ortada:

Ahlaka göre yanlış,

Kanuna göre suç,

Dine göre haram,

Ahrete göre günah var!

Durum bu olunca ister istemez “Neden böyle yapıyorsun?” diye soruyorum.

“Bu yanlış ile suç işleyip, günaha girdiğinin görüldüğünü bilmiyor musun?” diye de ilave ediyorum.

El cevap; “Kimse görmüyor ki!”

“Allah görüyor ya” diyorum, susuyor!

Bu gibilerinki neye benziyor bilir misiniz? Bu sütunlarda birkaç kez satıra dökmüştüm. Bir kez daha yazayım.

Çocukluktan çıkmaya başladığım zaman dilimine denk gelen ilk oruç tutma işimiz de, zor durumda kalıp bozmamı önlemek için rahmetli babam; “Sakın orucunu bozma Allah görür” diye az da olsa korkutmaya çalıştığı ramazanın denk geldiği sonbaharın ilk ayındaki günlerden biri idi.

Yaz sıcaklarının yerini sonbahar serinliğine henüz devretmediği bir günün öğleden sonrasında tek katlı evimizin hemen yanındaki incir ağacının altında iken acıkmış olmanın da verdiği hal içinde dallara uzandım. İncir alıp yiyecek iken, aklıma oruçlu olduğum ve etrafta kimse yoksa da babamın yaptığı “Allah’ın beni göreceği” uyarısı geldi.

Ben de bu sefer eve girip, pencereye kadar sarkan dallardaki incirlerden birini, vücudumu içeride tutarak uzanıp alıp yemeye baktım.

Öyle ya; içeride olduğum, etrafta da kimse olmadığı için “Allah beni görmüyor” diye hesap ettim. Çocukluk bu ya! Sanırım, “kimse görmüyor” diye hesabı ile yanlış yapan, suç işleyen ve günaha girenlerinki de böyle bir şey!

ASAYİŞ VİRÜSÜ…

Tamam!

Kötü mikroplar grubundan olup, Azrailin hatırı sayılır ölçüde kullandığı kovid virüsü sadece insan sağlığını değil, siyaset hariç ekonomiyi ve sosyal hayatı da etkiledi, etkiliyor!

Peki; ahlâksızlık, utanmazlık, kepazelik, ikiyüzlülük virüsü yerinde mi sayıyor?

Ya da geriledi mi?

Nerdeeee!

Bırakın kovid ile yarışmayı, onu bile solladı gidiyor!

Hem de ne sollama!

Sol şeride geçmiş habire hızını arttırıyor!

Memleketin asayiş olaylarına, televizyon kanallarına, gazetelerin üçüncü sayfalarına, internetin haber portallarına bakın neler neler göreceksiniz!

Ahalisinin büyük kısmına; “Amaca ulaşmak için her yol mubahtır” virüsünün de bulaştırıldığı Türkiye’de, “Binbir Gece Masalları” gibi vakanın bin bir çeşidi almış başını gidiyor!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap