SON DAKİKA
SON DAKİKA


Giresun’da “Hamburg Borsası” diyor isen…
26.05.2021

Siyaset üzerinden parti kurarak Türkiye’yi, dolayısıyla Türk ekonomisini de yönetmeye talip olup da, “Fındığın Başkenti” olarak da tarif edilen Giresun’da, “Hamburg da fındık borsasından” dem vuran birinin; “Yol yakınken geri dönmesi” sanırım en doğru tercih olacaktır!

O biri de eskinin Şişli Belediye Başkanı, şimdinin Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’dür.

Geçen hafta, Giresun Sanayici ve İşadamları Derneği’nde basın mensupları ile sohbetinde; “Burası fındığın başkenti ama fındığın borsası Hamburg’da. Bu beni oldukça üzüyor” şeklinde kamuoyuna yansıyan beyanda bulunmuş Sayın Sarıgül.

Aslında Sayın Sarıgül’ün asıl üzülmesi gereken, nasıl bu kadar yanlış bir bilgiye sahip olduğudur!

Eee rahmetli Uğur Mumcu demek ki bu ülkenin geneli için, “Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanlar” diyerek boşu boşuna tarif yapmamış!

Çünkü burada körün gördüğü, sağırın duyduğu, herkesin de bildiği “Fındıkta Hamburg Borsası diye bir şey yok”  gerçeğini Sayın Sarıgül’ün Giresun’a gelmeden önce, araştırması öğrenmiş olması gerekirdi. Bilmiyor idi ise, konuşmaması daha yeğ olurdu!

Hadi Mustafa Sarıgül bilmeden konuştu!

Peki, fındığın yaşam biçimi haline geldiği Giresun adına orada bulunan işadamları ile gerçek manada meslektaşlıkta birlikte olduğumuz bazı gazeteciler bu yanlışa neden ve nasıl tahammül ettiler?

Hem de illerinde lisanslı depoya sahip olacak kadar gelişmiş, fındıkta söze geçen Giresun Ticaret Borsası’nın bulunduğunu bilmelerine rağmen!

Söz konusu beyanla ilgili haberi gazetede okuduğu için mail ile gönderide bulunan sanayici-ihracatçı işadamı arkadaşımızın; “Şimdi bu mu Türkiye için umut olacak? Yazık, yazık! Bu memlekette tahsil cehaleti  azdırıyor maalesef!” tasası ile şimdilik tamamlayalım.

FINDIĞIN HOROZLARI…

Fındıkta işler yolunda giderken, “Her sabah kendi öttüğü için güneşin doğduğunu sanan horozlar” misali “Biz dedik de böyle oldu” diye böbürlenenler, şimdilerdeki tabloyu karamsar gördükleri için vebalini başkalarına ciro eylemenin gayretindeler.

Yani, “Fındıkta işler iyi olunca bizden, kötü olunca başkalarından!”

Bu neye benziyor bilir misiniz?

İşleri yolunda gittiğinde, “Ben yaptım, ben eyledim” diyen birisi, işler aksayınca, “O sebep oldu. Bu neden oldu” diye hatasına kendi dışından gerekçe aramasına! Hatta suçlu bulamayınca da “Ne yapalım Allah dan” demesine!

Oysa Cenab-ı Allah Nisa Suresi 79’uncu Ayet de, “İyilikler Allah’tan, başına gelen kötülük ise senden, nefsindendir” buyuruyor.

Anlatabildik mi?

RİZE’DE TESADÜF OLMAYANLAR!

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçen haftaki, İkizdere merkezli Rize gezisinin “tesadüfi olmadığını” ifade edenler tam inandırıcılık adına büyük bir fırsatı heba ettiler!

Nasıl mı?

Sayın Akşener’in gezisi kadar, yerel giysilere büründürülmüş kadının sokak ortasındaki tepkisinin de “tesadüfi olmadığını”  söylemeyi unutarak!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap