SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fındık fiyatı 27 TL olabilir mi?
23.06.2021

TMO geçen yıl 22 TL’den alım yaptı.

650 bin tonun üzerindeki bir rekolte yılında piyasa 20 ile 25 arasında seyrü sefer eyledi.

TMO’    dan 24 TL’ye alım yaparak, 30 TL’den satmak isteyen spekülatörlerin de tezgâhları tutmadı.

Geldik 2021’e…

UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk’ün “800 bin ton fındık, 25 TL fiyat” söylemi ile rekoltede ve fiyatta tahmin piyasası açıldı.

Anayasa ya göre işleri sadece “yasa yapmak” olan, ama görevleri dışındaki işlerle amel eyleyen milletvekillerinden muhalefettekiler 35, iktidardakiler 30 TL’den söz ettiler.

Ziraat Odalarının temsilcileri “30 TL’yi düşmesinden ne olursa olsun” dediler.

TBMM’de gönüllü oluşturulan Fındık Çalışma Grubu, Fiskobirlik’de Genel Müdürlük’de yapmış olan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün başkanlığında bir araya geldiler.

“Her ne kadar üreticiler çok önemli iseler de, bir de bunun alıcısı olanlar var. Onları da hesaba katmak gerek” diyerek, doğru teşhis koyarak şimdilik fiyattan söz eylemediler.

Ama TMO’nun Kurban Bayramı’ndan önce alım fiyatı ile politikasını açıklayacağını beyan eylediler.

Biz ne demiştik? İlk telaffuz edilen 25 TL’yi baz alarak, “3 aşağı, 5 yukarı” dememiş mi idik?

5 yukarısının 30 TL, 3 aşağısının 22 TL olabileceği bir serbest piyasanın muhtemelliğinden söz ettik.

Şimdi Mevlana’nın:

“Dünle beraber gitti cancağızım.

Ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" uyarısını dikkate alarak aşağısı-yukarısı olmayan TMO’nun fiyatı ile ilgili yeni bir tahmin yapsak mı?

Bunun da, geçen yıla göre yüzde 22 oranında bir artış ile 27 TL civarında bir fiyat olabileceğini zikir eylesek mi?

Eyledik gitti!

TSYD’DE BİR DÖNEM DAHA…

Türkiye’nin uluslararası arenada da kabulü olan en büyük meslek kuruluşu Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) genel kurulunu geçen hafta icra eyledik.

15 kişilik yönetim kurulunda üye olarak yer aldığım TSYD’de bir dönem daha aynı görevi sürdürmeye devam edeceğiz.

Oğuz Tongsir’in genel kurula katılan 521 üyenin 416’sının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildiği TSYD’de, İstanbul’un göbeğindeki Levent’te adeta sil baştan yapılarak yenilen havuzlu tesisi ile başta spor basını olmak üzere meslektaşlarımıza daha güzel ve kaliteli hizmetler verecektir.

Bu vesile ile benimle birlikte meslektaşım Osman Başkır’ın yedek yönetim kurulu üyesi, Osman Çavuşoğlu’nun da Disiplin Kurulu Asil Üyesi olarak görev üstlendirildiği kongre de Trabzon’un birlik ve beraberliğini fire vermeden ortaya koyan dost ve arkadaşlığı iyi bilen meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap