SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dereleri değil; kendinizi ıslah edin!
26.08.2020

Her işin başına onu koyarız!

Hani şu; Allah’ın “insan” diye yaratıp, “akıl” ile donatıp, kullansın diye “irade” verip, sonrasında da “kul” saydıkları yok mu?

Hah! İşte onlardan, yani insanlardan söz ediyorum!

Hani şu; aklını iradesi ile haşır neşir eyleyerek kullanamayanlardan!

Kullanamadıkları için de, gökten bardaktan boşanırcasına yağan yağmurlarınyeryüzünde yaptığı hasarın bedelini binlerce felaket derecesinde ödemesine rağmen ders almasını beceremeyenlerden!

Bu yüzden de son olarak Giresun’da verilen dersi de alamayanlardan…

Gazetelere; “Böylesi görülmedi” başlığı kendi eliyle attıranlardan…

Dahası; Cenab-ı Allah’ın Kur’an’ı Kerim’inA’râf Suresi 179’uncu Ayet’in de;

“Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir” diye tarif ettiklerinden olmaktan bir türlü vazgeçmeyenlerden…

Ve de, hiç kimse evirmesin-çevirmesin, hatta kıvırmasın; “kendi eliyle kuyusunu kazanlardan!”

“Kuyu kazma” denilince, derelerin kenarlarına kazma vurarak genişletme yerine “ıslah ediyoruz” diyerek kürekle, mikserlerle doldurulan beton duvarlar, dahası binalar aklıma gelmiyor değil!

Hani, devletin binler, onbinler, milyonlarca lira akıtarak, “Dere ıslahı” diye betonlarla suyu hapsetmeye çalışması, dere yataklarını daraltması var ya! Hah işte onlardan söz ediyorum!

Sonra da Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde manası; “düzeltme, iyileştirme, daha etkin verim alabilme adına yapılan işlem”  diye kayıt edilmiş olan “ISLAH” kelimesine bakıyorum.

Bakıyorum da, ISLAH edilmesi gerekenin derelerin değil de, insan hanesine yazılmasına rağmen, insan gibi davranmayanların olduğunu bir kere daha görüp manşeti; şöyle atıyorum:

“DERELERİ DEĞİL, KENDİNİZİ ISLAH EDİN!”

Haaa! Bir de, bunları yapanları “Allah ıslah eylesin” diye de dua da etmiyor değilim! Aslında O’da ediyor ama, anlayan yok!

SURİYE UNUTTURULUYOR,

KÜRT DEVLETİ KURULUYOR

Dışarıda;

Bir taraftan Libya!

Diğer yandan Doğu Akdeniz!

Olmadı Yunanistan!

Yetmedi Ermenistan-Azerbaycan!

İçeride;olmayan yok ki!

Peki ne oldu Suriye?

Hani ABD’nin petrol işini PYD-PKK’ya vermesi?

Büyük İsrail Devleti’nin kurulması hangi aşamada?

Kürdistan kurulmadı mı?

Pentagon, kimlere düzenli ordu yetiştiriyor?

Güney de neler oluyor?

2012’da, “6 ay sonra Şam Emevi Camisinde Cuma Namazı kılmak” üzere balıklama daldığımız Suriye’ye bugün bakan, eden, eyleyen yok ki?

Büyük Ortadoğu Projesi tıkır tıkır işliyor!

Anlayacağınız Güneyimizde işler yolunda gidiyor!

Ama kimin adına? Kimlerin hesabına?

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap