SON DAKİKA
SON DAKİKA


Darısı Trabzon'daki camilere...
16.10.2020

Samsun’da Müftülük tarafından başlatılan proje kapsamında, avlusu uygun olan 2 bin camiye sokak hayvanları için “mama” ve “su” kabı yerleştirildiği ile ilgili haberi okuyunca, “Darısı Trabzon’daki camilere” diye içimden demedim değil!

Hem de başta Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar olmak üzere sokak hayvanlarına azami düzeyde özen gösterip, yardımcı olan belediyelerle işbirliği yapıp, örnek alarak.

Yeri gelmişken mama için gereken paraları da her zaman yaptıkları gibi cami cemaatinden de toplayabilirler. Ama parayı hutbeden istememek kaydı ile!

O ki cumadan söz eyledik. Hâlâ “tarik”e “at” gözlüğü ekleyerek, tarikatlarda dini yaşamayı tercih edenlere En’am suresi 135’inci ayeti bir kere daha hatırlatalım:

“İşte bu, benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip, O’nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah, sakınasınız diye emretti.”

Hastane-hapishane…

Aldığımız iletilerden biri:

“Bıraksınlar şu betonlarla haşır neşir olup, hastane, hapishane yapma işini!

İnsanlara iş aş vererek, geçinmelerini sağlayıp hastaneye; suç işlememelerini de temin ederek hapishaneye ihtiyaç duymayacak sistemleri ve yönetimi uygulasınlar.”

Eee biz de Trabzon için boşuna; “Öncelik şehir hastanesi değil, yatırım adasıdır” demiyoruz!

Üniversiteye ilimden bakarım!

Söz konusu Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi’nin bana göre “anlamsız” denilebilecek çekişmesi olduğu için daha evvel de ifade ettim.

Konuya ve soruna, söz konusu alanın kamu denilen ahalinin tümü tarafından kullanılıp kullanılmadığından bakarım.

Zaten oradan bakmıştık!

Baktığımız zaman söz konusu edilen 48 dönümlük alanda, herkes gibi kamuyu pek göremediğimiz gerçeğini de söz konusu eylemiştik.

Burası ile ilgili her iki kuruluştan önümüze konan kararlar ve kanunlara bakarak değerlendirme yapmamız bekleniyor ise, kimse kusura bakmasın!

Biz buranın Türkiye olduğunu ve de kanun denilen nizamnamenin de ne kadar adaletli uygulanıp uygulanmadığını yaşayarak öğrenmiş olanlardan, bilenlerdeniz!

Güncel örnek mi istiyorsunuz?

İşte size milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili, ondan daha üstü bulunmayan ve 153’üncü maddesi de; “Kararları kesindir” ibaresi ile başlayan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası…

“Kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar” denilerek noktanın konduğu ana yasa hesabına, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği, ama “ben bunu uygulamam” da diyebilecek yargı organının bulunduğu Türkiye…

Dönelim konumuza.

Artık söz konusu “yükseköğretim”  olunca da, Avrasya Üniversitesi’ne bağ bahçeden, görkemli binalardan yani fiziki mekânlardan değil de, bilimsel araştırmalardan ve öğrencilerin edindiği ilimlerdeki başarılarından bakmak istediğimizi de belirtmeden geçemeyeceğim.

 “Çuf çuf” sesleri kesildi!

Bu da demektir ki, “Güneyden Trabzon’a mı gelsin? Yoksa Rize’ye mi insin?” kavgasına çekilip, “Samsun’dan başlatılıp Ordu, Giresun, Trabzon, Hopa limanları üzerinden Batum’a, oradan da Orta Asya’ya bağlansın” doğrusu kenara itilerek 3-5 gün gündemi “çuf çuf” misali sözlerle meşgul eden tren yolu masalı bir kere daha kitaplıktaki tozlu raflara kaldırılmıştır!

Ta ki kandırmacanın yeniden gündem olması gerekeceği zamana kadar!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap