SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bunları 5 yıl önce Ali Babacan söylemişti
22.04.2020

Şimdinin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yaklaşık 5 yıl öncesinde, AK Partili Başbakan Yardımcısı sıfatıyla yaptığı bir özeleştiri vardı. Bizim de o görüşleri irdeleyerek 14 Ocak 2015 tarihinde kaleme aldığımız bir yazı…

AK Parti hükümetlerinde, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığını üstlenen Ali Babacan’ın o günlerde yaptığı geleceğe, yani bugünlere matuf açıklamalarını konu edinen yazımızı bir kez daha paylaşalım mı?

Hem de; “O günden bugüne” hesabıyla, kıssadan hisse diyerek:

İşte o yazı:

2002'den beri, AK Partili tüm hükümetlerde aralıksız olarak Bakanlar Kurullarında görev yapan, şimdinin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "acı ama gerçek" diyebileceğimiz Türkiye Ekonomisi tespitleri:

*

-"Ülke içinde katma değer üreten sanayinin milli gelirden aldığı pay son bir kaç yıl içinde azalmaya başladı."

Ali Babacan şunu mu demek istiyor? -"Bu ülkede üretim ekonomisi giderek küçülüyor."

*

-"Sanayici,  birikimlerini teknolojiye yatırmak yerine; 'Bir arsa alayım. 5 yıl sonra nasıl olsa değer kazanır, böyle böyle olur' demeleri ekonomide verimsiz bir yapıya neden oluyor."

Ali Babacan şunu mu demek istiyor? -"Arsa ile, inşaat ile, bina ile verim ekonomisi olmaz. Sadece göz boyama ve kendi kendini aldatma olur."

*

-"Haksız kazancın önlenmesi gerekiyor. Buna hemen el atmazsak. aksi halde bir kaç yıla kalmaz farklı ekonomik zorluklar ile arşı karşıya kalabiliriz."

Ali Babacan şunu mu demek istiyor? -"Memlekette haksız kazanç aldı başını gidiyor. Bunu durdurmaz isek, gelecek bundan da beterdir."

*

Yazı aynen böyle!

Koronovirüs belası nedeniyle şapkayı önüne koyarak düşünmesi becerebilenlere, yani Allah’ın “insan” diye yaratıp, “akıl” ile donatıp, “kul” diye sayıp, kullansınlar diye “irade” verdiklerinden olanlara hatırlatalım dedik!

 

ORANTISIZ YAŞAMA!


Devlet de, millet de kendi ekonomik gücünün çok üzerinde bir, ben diyeyim “israf”, siz söyleyin “harcama” ile yaşadı, halâ da yaşamak için çaba sarf ediyor!

İlle de devlet!

Hele hele son 10 yıldan beri.

Eee, devlet böyle yaparsa, millet ne eyler?

“Hoca yellenen de, cemaat boca eder” sözünü hatırlatsam yeter mi?

 

OLAN, GÜRCÜLERE OLDU DA!


Çay kampanya sezonunda Rize, Trabzon ve Artvin’e gelip bahçelerde yaprak toplayarak 70-80 Milyon doları kazanmaktan mahrum kaldılar.

Oda bir şey mi?

Elinde nüfus kağıdı ile Batum’a gidip, kumarhaneye dalıp, milyonlarca doları da buralarda bırakanlardan da mahrum oldular!

Olan Gürcülere olunca, yani Korona nedeni ile Sarp Sınır Kapısı kapanınca, kazanan kim oldu? Ya da olacak!

Zoraki de olsa, Türkiye kazanacak!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap