SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu işler akşamdan sabaha değil!
5.03.2020

Ünlü tarihçimiz İsmail Hami Danışmend’in; “Büyük fikri küçük kafaya sokma Yarabbi” diye yaptığı duaya “Amiiinnn” diyebileceğimiz zamanları içeride ve dışarıda fazlası ile yaşadığımız günler geçiriyoruz.

Nasıl geçirmeyelim ki?

“Yöneticinin iyisi işler yolunda giderken, gelecekte nelerin aksayabileceğini, kötü hale geleceğini görebilendir” gerçeğine parmak basmaya kalktığımızda, Türkiye’nin hemen hemen her açıdan nasıl günlük bir idare-i maslahat anlayışına tabii tutulduğunu görmemek, duymamak, anlamamak mümkün mü?

Yeri gelmiş iken, kıssadan hisse hesabıyla bir darb-ı mesel:

OliverCromwel, ilk kez olarak adına para bastırdığı zaman yaşlı bir şövalye paralardan birini dikkatle gözden geçirmişti,

Paranın bir tarafından; “Tanrı bizimle beraberdir!”, diğer tarafından ise; “İngiltere Parlamentosu” ibarelerini okuyunca: “Tanrı ile parlamentonun aynı tarafta olmadığını görüyorum!” demiş.

*

Aslında olup bitenleri birileri, bir takımları “akşamdan sabaha değişen” dış gelişmelere bağlayıp, günlük ve anlık yanlış dayanaklarla iştigal ede dursunlar, elin oğlu bugün ben diyeyim “sergilenen”, siz söyleyin “yaşanan” tablonun resmini, senaryosunu yarım asır öncesinden yazmış, çizmiş, adım adım adım uyguluyor.

Şu sıralar sosyal medyada da genişçe yer alan Milli Görüş’ün lideri rahmetli Necmettin Erbakan’ın da 30 yıl öncesinde satır satır, açık açık tarif ettiği, adım adım işaretlediği gibi…

*

Elin oğullarının, yani Amerika, Rusya, Avrupa, hatta İslâm diye geçinen büyük kısım Arap ülkelerinin yer aldığı evin ağababasının İsrail olduğu adeta unutularak, unutturularak Ortadoğu kan ve gözyaşına boğuluyor.

Hem de, tüm bu olup bitenlerin BOP denilen Büyük Ortadoğu Projesi’nde yazılı olmasına rağmen.

Hem de, BOP’un tam hedefinin Kürdistan ile Büyük İsrail Devleti’ni kurmak olduğu bilinmesine rağmen!

Hem de, buna Kudüs’ün de bu devletin başkenti olacağı belirtilip, burada da epeyce yol alınmasına rağmen!

*

Şimdi, ortalıkta bin türlü hesap dolaşıyor, yapılıyor.

Adeta, “Herkesin bir hesabı var.”

Ancak, hesabı rahmetli Süleyman Demirel’in, “Dün dündür, bugün bugün” ifadesine rahmet okutacak hale, yani nerede ise saat başı değişir duruma getirmekle gerçek kazanım sağlanamayacağı, sağlanamadığı tarihte o kadar çok yazılıdır ki!

Çünkü, geçmişin hesabını gelecek planlarını yaparken unutmak zarardan ve kaybetmekten başka bir gerçek getirmemiştir.

Kaldı ki, din adına bir kenara koyma, ya da atma hakkının bulunmadığını bilmek ve ona göre hareket etmek, gerçekleri gizlememek gerekmiyor mu?

Gizlemekle; “Bilmezler mi ki, Allah onların gizlediklerini de bilir, açığa vurduklarını da…” (Bakara-77) ayetine aykırı hareket etmek olmuyor mu?

Yoksa,bu iştigallerin dünya-ahiret ikileminde bir hesabının olmadığı mı sanılıyor?

Vay sananların ve de bunlara kananların haline!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap