SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ateş demek, Libya bölünüyor demektir
17.01.2020

Hiç öteye beriye vurmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok! “Görünen köy de kılavuz istemeyeceğine” göre!

 

Irak ve Suriye gibi ülkelerde yaşananlar da ortada iken, Libya’da ilan edilen “sözde ateşkes’in anlamı, ne demek olduğu gayet açıktır. Bu da “Libya’nın bölünmesi için düğmeye basıldı” demektir.

 

Aslında “Düğmeye basıldı” demek de eksik kalır. “Libya’nın bölünmesi bal gibi ortada idi!” Arap Baharı hesabına olup bitenlere bakılsa! Ya da Büyük İsrail için yazılmış BOP’ da sıralananlara göz atılsa idi, Libya’nın bölünmesi hedefine rastlanırdı.

 

*

 

Şu Libya olup bitenlere, hesap edilenlere kısaca bir göz atalım mı? Birileri “Libya’da ateşkes sağlandı” derken, diğer taraftan NATO’nun Kabul ettiği Libya Hükümeti, “Hafter ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor” diye açıklama yapıyor. Hadi ateşkes sağlandı diyelim. Bu şu demek değil midir: “Herkes bulunduğu yerde kalacak.”

 

Peki, muhalif Hafter Libya’nın ne kadarına hakim? Yaklaşık yüzde 60’ına. Libya Hükümeti’ne ne kaldı? Yüzde 40. Böyle bir tablo içinde ateşkes sonrası için yapılan hesaplar ne? İtalya ile Fransa’nın barış (!) müdahaleleri. Ardından Almanya’da Libya Konferansı düzenlenmesi!

 

Hah! İşte hal buna gelip dayanmış ise, bölünme, daha doğrusu Libya’yı bölmek için düğmeye basılmış demektir. Çünkü geçmişte hep böyle olmuştur.

 

Görüşmeler, konferanslar, toplantılar, anlaşmalar derken çok değil yakın bir gelecekte, bölünmüş Libya ve iki ayrı devlet ortaya çıkarılacak. Emperyalizmin meşhur, “Böl, parçala, yut” taktiği!

 

İşte Libya’da maalesef bizim de dahlimiz olan ve “ateşkes” denilen garabetin sonucu budur, bu olacaktır. O ki yeri gelmiş iken, önceki gün koskoca (!) Hürriyet Gazetesi’nin manşet yaptığı “Arap Kaymakam” haberini biz 10 yıl önce de yazmıştık, 15 gün önce

de. Hani şu Trabzon’da görev yaparken Arap Kaymakam lakabı takılıp, daha sonra da Libya’ya başbakan olarak atanan nSadullah Koloğlu’nun hikayesi var ya

 

işte o!

 

Nasıl desek? Bazıları çök gerilerden geliyor mu? Yoksa; “Günaydın mı?”

 

Ezcümle, Libya’da hüner ve başarı sayılan ateşkesin nihayeti, Fizan’a gitmekten beterdir. Ateşten birlik ve beraberlik içinde çıkmak, böyle bir ateşkesin getireceği bölünmeden bin kere daha evlâdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap