SON DAKİKA
SON DAKİKA


At gözlüğü takıp Tarik'ten çıkanlara!
16.09.2020

 

Kısa tarifi hep şöyle yapıyoruz:
Allah’ın “insan” diye yaratıp, “akıl” ile donatıp, kullansınlar diye “irade” verip, “kul” hanesine kayıt eyledikleri…
Peki bunlar ne yapmalı? Nasıl olmalı?
Birincisi “TARİK”e“AT” ekleyip tariften çıkmamalılar!
Peki; “AT” gözlüğü takıp, “TARİK”i (yol), şeytana uyup başka güzergâhlarda arayanlara, Cenab-ı Allah, Kur’an’ı işaret edip nasıl uyarıyor?
 “İşte bu, benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip, O’nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah, sakınasınız diye emretti.”
(En’am Suresi-153)

FINDIKTA TERCİH TÜCCARDAN YANA OLURSA…

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın, Düzceli fındık üreticilerinin TMO’ya fındık getirmediğini öğrendiğini beyan eylediğini duyup…
Yerel gazetede piyasada fındığın daha çok kimlere verildiğini içeren haberin başlığının da; “Fındıkta tercih tüccardan yana” diyerek atıldığını görünce aklıma, “Tüccar, TMO’dan daha pahalı alıyor” başlıklı yazıma, “öküzün altında buzağı ararcasına” tepki gösteren zatın ne diyeceğini merak etmedim değil!
Ama bu gibilerin sırf medyada yer alma uğruna, her hâlükârda eyleyecekleri bir iki kelâm olduğunu da bilenlerdeniz!

ERKEK ADAM SÖZÜNDEN DÖNMEZ!

Devlet-i Ali’yeden; “Kötü günler geride kaldı” kaldı ifadesi ile son 3-4 yıldır belirli aralıklarla yapılan açıklamalara tepki gösterilmesine anlam veremiyorum!
Neden mi?
Kıssadan hisse!
Yıllar önce sözü edilen bir yatırım için kürsüden; “Gelecek yıl başlıyor” açıklamasını 5 yıl boyunca yapan siyasetçi için, “Her gelişinde gelecek yıl diyor” şeklinde yapılan eleştiriye; “Erken adam sözünden dönmez” denilerek savunma getirildiğini yaşayanlardanız!

FİZİKİ Mİ? İLMİ Mİ?

Hiç uzatmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok!
Dünya listesi üniversitelerin kalite sıralamasını gösteriyor.
Listenin ilk sıralarında yer alanların tamamı, fiziki mekanları değil, ilmi öğretileri iyi olanlar.
Tabii ki, fiziki mekânlar da önemli; ama ilimden, irfandan sonra.
Durup dururken nereden esti?
Türkiye’de ve O’nun T’si olan Trabzon’da da hep göze fiziki mekanlar çarpıyor da onun için olsa gerek!

GÜNEYDE KUZEY KURULUYOR

Bizim için gerçekte güney ama, dünya için kuzey orası!
Neresi mi? Irak ve Suriye!
Ama ne hazindir ki, bizde bile oralara onların penceresinden bakılıyor ve “Kuzey” diye dillendiriliyor, hatta kabul ediliyor!
Ve de dünya; kuzeyde, ABD’si, Rusya’sı, AB’si, Irak’ı, Suriye’si, Haçlısı, Arap’ı ele ele vermişler, önce Kürdistan’ı, sonra da Büyük İsrail Devleti’ni adım adım kuruyorlar.
Bizi de, Akdeniz’in doğusunda, Libya ile Mısır ile, ille de Yunanistan ile oyalayıp duruyorlar. Yani Güneyimizi unutturup, Kuzey de BOP’daki hedefe adım adım gidiyorlar.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap