SON DAKİKA
SON DAKİKA


Arsin'de balıkçıya barınak lüks
30.05.2021

Şu sıralar Trabzon-Arsin’de ikamet edip, sabah bölümünde kısa bir yürüyüş ve ardından da balıkçı dostlarımla sohbetin belini kırarak güne başlıyorum.

“Ekmeğini taştan çıkarsalar daha kolay olurdu” denebilecek zorluklarla Karadeniz’in sularında gezinen balıkçı dostlarımın belli gerçekten kırık!

Yeni yapılan barınaktaki ben diyeyim “hızar”, siz söyleyin “çıkar” kavgası yeniden düzenlenen eski mekandaki balıkçıları öylesine olumsuz etkilemiş ki, şarkıdan kediye çıkarıp, “Bir kulübem bile yok” söyler hale gelmişler.

Devlet-i Ali’ye adına yetkili ve etkili olanlarda gözlerini kapamış, kulaklarını tıkamış ortalıkta geziniyorlar.

Adeta, sayıları 10’u geçmeyen ve ekmeğini tamamen balıkçılıktan kazanan insanlara, “Barınak size lüks, zevk-ü safa yapacaklara gerekli” dercesine!

Ayıptır, günahtır, dahası suçtur!

Yapın şu kulübeleri eski barınakta ve hakkı olanlara teslim edin.

Kimin hak edip etmediğini tespit edebilecek beceriyi tarafsızca yapamıyor, ya da korkuyor iseniz, kamu adına görev yapmanın sorumluluğu ile ben size 10 balıkçının listesini hemen vereceğim. Altına da imzamı atacağım.

Hat da barınakları yapmayı beceremiyor iseniz, onlar için de formül bulacağım!

Bu dostça bir çağrı, taahhüttür!

Amma, bu çağrıya kulak asmaz iseniz,  hani yanlış yerde salatalık sattığı için ilginç bir cezaya çarptırılan adam gülmeye başladığında, "neden?" sorusuna, “Arkadan karpuzcu geliyor” cevabını vermesi var ya!

İşte sırada benzeri tür yazılar var!

 

DEĞİŞEN HAKİKÂT…

Ben diyeyim “son aylarda”, siz söyleyin “son zamanlarda”, aynı konular adeta “Yiyin efendiler yiyin” denilircesine, aynı tas ile halkın önüne aynı kazanda kaynatılıp kaynatılıp konuluyor!

Kazan aynı kazan, tas aynı tas ama, görünen hakikati birileri “akşamdan sabaha” değiştirip değiştirip duruyorlar.

Ne hazindir ki, Allah’ın “insan” diye yaratıp, “akıl” ile donatıp, “kul” hanesine kayıt eyleyip, kullansın diye “irade” verdikleri de o birilerinin değişim rüzgârına kapılmış gidiyor, savruluyorlar!

Adeta kurşun atsan yetişemezcesine!

Necip Fazıl’ın yıllar öncesinde işaret ettiği gibi:

“Hakikat değişiyor daha bitmeden cümle,

Koşuyorum yetişmek için bütün gücümle!”

KINA KINA DUR!

Yapılan araştırmalar, dünyada en fazla kınama yapan ülkenin Türkiye olduğunu ortaya koymuş.

Ancak bu kınamaların bir karşılığının, yaptırımının olup-olmadığı henüz tespit edilememiş!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap