SON DAKİKA
SON DAKİKA


Abd seçim nasıl olur? Bizden öğrensin!
6.11.2020

Bir tarafta Cumhuriyetçiler, diğer tarafta Demokratlar.

Bir tarafta Trump, diğer tarafta Biden.

Baksanıza, sanki demokrasinin doğuş yeri Newyork’daki Özgürlük Anıtı’nın bulunduğu yer imiş de, onun için “demokrasinin beşiği” diye de tarif edilen Amerika bile seçimi yüzüne gözüne bulaştırdı.

Demek ki, bu sandık kurmak, seçim yapmak demokrasi demek değil imiş!

Sanırım Amerikalılar bunu biraz geç anladılar!

Oysa Türkiye bu işi kökünden söküp, yeni bir demokrasi çözümü üretti bile!

O nedenle Amerikalılar Türkiye’ye bakıp da ben diyeyim “ders”, siz söyleyin “örnek” alsa idiler, çözüme çok kolay ulaşıp, bu denli tantanayı yaşamazlardı!

Misal mi?

Meselâ, siyasi partilerde il ve ilçe başkanlarını seçme işini sandığı göstermelik olarak koymadan önce lider sultası, genel merkez demokrasisi (!) ile nasıl şipşak, “Aday budur, buna oy vereceksiniz. İki veya daha çok adaylı olursa ona seçim denmez” diyerek çözdüğümüzü görüp öğrenseydiler yeterde artardı bile!

İşin gırgırı bir yana, halâ bu şekilde yapılan kongreler için “seçimden” söz edilmiyor mu?

Gülsem mi? Ağlasam mı? Bilemiyorum!

MESUT YILMAZ’I ELEŞTİREN, BELHUM ADALLAR…

20 Mayıs 1983’de kurulup, aynı yalın Kasım ayında genel seçimlerde, 1984’ün Mart’ında da yerel seçimlerde iktidar olan Turgut Özal liderliğindeki Anavatan Partisi’nin kurucuları arasında ilk yerini alanlardan idi. Sonrasında milletvekili, bakan, genel başkan ve başbakanlık da yaptı.

Sonra vakt-i saati gelmiş demek ki terk-i diyar eyleyip, rahmeti Rahman’a kavuştu.

Anadolu Ajansı’nda muhabir sıfatıyla siyaseti takip ederken 15 yılı aşkın bir birlikteliğimiz, hatta içinde onlarca kıssadan hisse olabilecek anıları taşıyan dostluğumuzda oldu.

Ama daha musalla taşına konmadan sosyal medya da “Ölülerinizi hayırları ile yad ediniz” buyuran Müslümanlıktan, dolayısıyla insanlıktan nasibini almamış olan bir kısım belhum adalların, bugünkü binbir türlüsünü görmedikleri yolsuzluklar üzerinden eleştirmelerini, rahmetliyi itham etmelerini anlamak mümkün değil!

Ama dedik ya; “Belhum adallar” diye… Onları anlamak nasıl mümkün olsun ki?

KISSADAN HİSSE;

ŞEYTANIN SAKALINA!

Adam rüyasında şeytanı görüp sakalına yapışmış ve yüzüne bir tokat atarak haykırmış:

-"Bre mel'un, işin gücün bizi baştan çıkarmakken tutar bir de sakal bırakırsın haa! Al sana bir tokat daha!" diye kulaçlanınca, uyanmış ki bir de ne görsün, çekiştirdiği kendi sakalı değil mi?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap