SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hangi İslam?
30.06.2020

Şanlı Türk Ordusu’nun 2229. yaşını gururla ve şerefle tebrik ediyor, kurucusu METE HAN’ı rahmetle anarak birkaç konuya değinmek istiyorum.

***

Bugün yaşadığımız sıkıntılarımızın kaynağı imkânsızlıklarımız değil, bazı kimselerin milli ruh yoksunluğu yanında, İslam’ın ne olduğunu anlama ve uygulamadaki noksanlıklardır. Yani ahlak, akıl, kalite, niyet ve medeniyet meselesidir. Artık açıkça görüyor ve yaşıyoruz ki İslam siyasallaştıkça daha da dibe vuruyor. Yalnız bizde değil, bütün Müslüman ülkelerde böyle oluyor.

Öyleyse İslam’ın bir uygarlık projesi olduğunu anlayıp gereğini yerine getirmek mecburiyetimiz vardır.

Bugün yine bir kitap tavsiyem olacak:

-“Bedevilik İle Uygarlık Ayrımında HANGİ İSLAM?”

Prof. Dr. Nusret Çam yazmış, sağolsun, keyifle okunuyor.

Herhalde, gelişmiş birkafaya sahip olmak, depremde köylerin, şehirlerin, evlerin yıkılmasından ve enkazın altında ölmekten, sağ kalanların durup durup ağlamasından daha iyidir. Bir afet olunca veya her deprem olduktan sonra da Ankara’dan kalkıp büyük büyük adamların kır gezisine gider gibi gelip enkaz seyretmeleri de ne marifettir ne de iyiliktir!

Bunun yanında bir zamanlar adaletin, medeniyetin ve güzel ahlakın timsali olarak bilinen Müslümanlar günümüzde dünyanın en sefil ve en kan dökücü toplumları konumuna gelmiştir.

Bırakalım Arab’ı, bugün bizim ülkemizde bile adaletin, saygı ve sevginin varlığından ne kadar söz edilebilir?

İslam dininin asıl mahiyetinin ve varoluş hikmetinin ne olduğunu anlamak için, bu dinin asıl hedefi ve muhatabı olan insanın yaratılma sebebini de bilmek gerekiyor. Elbette siyasal İslam anlayışının dışında olmak kaydıyla.

Bu kitabı okuyunca gönlünüzün ferahlayacağını ve ruhunuzun bir cendereden kurtulduğunu açıkça hissedeceğinizi düşündüğüm konu ise:

-“HALİFE-İNSAN ve KUL-İNSAN NE DEMEKTİR?”

Başlıklı bölüm olacaktır.

***

Otopark ücretlerinde bir yanlışlık yok mu?

-Trabzon Belediyesinin TRAPARK adına ücret alması ne kadar doğrudur?

-Park ücret hesabı neye göre belirleniyor?

Bazı illerimizde özel parklarda dahi, 20 dakikaya kadar hiç ücret alınmıyor, daha sonra saate bakılmadan gün için 5 TL alınıyor.

Trabzon’da 30 dakikaya kadar 5 TL, sonrası…

***

27 Ağustos 1922. Yunan Ordusu Çiğiltepe'de. 57'nci Tümen Komutanı ise Albay Reşat Çiğiltepe. Türk İstiklal Savaşı Kahramanı…

T.C. Devleti O’nun mübarek ismini Ankara Mamak’taki bir ortaokula vermişti.

27 Haziran 2020. O’nun O mübarek ismio okulun tabelasından silindi.

5 milyon lira veren turhan isminde birisinin ismi okulun tabelasına yazıldı.

Yerli ve milli kafa bu muydu? Yazıklar olsun.       

***

Aklın Yolu Birdir:

İnternette dolaşan bir cümleyi yazarak bitirmek istiyorum.

-"Büyük paralara büyük camiler yapıp içinde (mendil açıp cebindeki son parasını istediğiniz) fakirlere dua edeceğinize; Büyük paralara büyük fabrikalar yapın, fakirler size dua etsin!”

Galiba daha iyi olur, değil mi?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap