SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çözülmeyecek meselemiz yoktur
23.07.2018

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 44. yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini, Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT), o kutlu mücadeleye ömürlerini veren iki lider Dr. Fazıl Küçük ile Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı bütün gönlümüzle yadediyorum. Evvelsi gün ŞAFAK NÖBETİ tutarak zaferimizi kutlayan Kıbrıs Türklerine de sevgilerimi gönderiyorum. Yaşayan gazilerimize sağlık ve esenlik, rahmetli olanların cennette mekan bulmalarını yüce Allah’tan diliyoruz. Onlar vatan aşkıyla ölümden korkmayıp yıllarca savaştılar ve Türk vatanı olan Kıbrıs’ımızın bir Yunan (Helen) adası olmasını önlediler. Yani Kıbrıs’ta çözümü sağladılar. Bağımsız devletlerini kurdular, temel hak ve hürriyetlerine kavuştular. Türkiye’mizin güney kıyılarını da güvence altına aldılar. Kıbrıs zaferinin siyasi zaferle tamamlanması gerekir. Bir süreden beri Yunanistan’ı kızdırmamak için adeta bir yem olarak Kıbrıs kullanıldı. Bağımsız KKTC’nin tanınması için ciddi adım atılmadı. Abdullah Gül ve avanesi de devreden çıktığına göre işi ciddiye almak zamanıdır denilmektedir. Hatırlarım, 1958’lerde İstanbul’da 10-15 günde bir “Ya Ölüm Ya Taksim” mitingleri yapılırdı. Fener Rum Patrikhanesi kınanırdı. Çünkü, oradan Kıbrıs’a gönderilen Makarios adlı katil başpapaz Kıbrıs’ta Türklere yapılan katliamları planlıyordu. Bugün ise aynı patrikhane hiç Rum olmayan Ankara’da bile metropolitlik açıyor, kanunları hiçe sayarak Heybeliada Ruhban Okulu’nu açıp, bağımsız papaz okulu yapmak ve keyfince yönetmek istiyor. Nedense hiçbir yerden çekinmiyor!

***

Türkmenlerden vazgeçmeyelim Irak Türklerinin lideri, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Türkiye’de eğitim görmek için başvuruda bulunan Türkmen gençlerden hiçbirinin burs alamadığını ve Türkiye’de eğitim gören Türkmen sayısının giderek azaldığını belirtiyor. Ve “Türkmenlerden vazgeçmeyin” diyor. Irak topraklarında baskıcı rejimlerin zulmü altında en fazla Türkmenlerin kaldığını, 2003’ten sonra ise bu durumun daha da kötü olduğunu belirterek, “Tek umudumuz Türkiye’mizdir” ve haklı olarak da “Bize el uzatın” diyor. Unutmayalım, Türkistan’dan batıya, yeni yurtlara göç eden Oğuz Türklerine Türkmen denilmiştir. Yani Irak ve Suriye Türkmenleri bizim gibi Oğuz Türkleridir. Suriye’den gelenlerin her türlü ihtiyacını karşılarken, kendi insanımızı ihmal edemeyiz. Mesela, İsmail Kahraman gibiler de gittiğine göre onun Audi A-8 Long model makam arabasını satarsak 200.000 euro paramız da var demektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap