SON DAKİKA
SON DAKİKA


ATATÜRK’SÜZ MİLLİ BAYRAM OLUR MU?
28.05.2018

ABD-İsrail ikili çetesi hiçbir şeyi tanımaz oldular. Mübarek ramazan arefesinde Filistin’i kana boğdular. Miraç Kandili gecesinde de Suriye’ye füze yağdırdılar. Hatırlayalım, Saddam Hüseyin’i de yine bir kutlu günde, Kurban Bayramı sabahı, bayram namazı için ezan okunmasından biraz önce asmışlardı. Dikkat edelim, Saddam’ın değeri ayrıdır, ABD’nin niyeti ayrıdır. Kısaca, sizi yok saydıklarını haykırıyorlar! 

Elbette bu kısa yazıda meseleyi tam anlatamayız. Hiç değilse biraz olsun, düşünülmesini istiyoruz. Siyasi mesaj verilmelidir. Ancak, bu ikili çeteye gece gündüz uzaktan hakaret etmekle de bir şey kazanılmaz. Sadece, halkın aklıyla dalga geçerler. Oylarını alırlar!! Yapılan mitingler ABD’nin umurunda mı? Bizimkiler bağırınca İsrail korkusundan altına mı kaçırdı? Yer yarıldı da içine mi düştü? Ciddi devletler gereğini yaparlar. Kendi kendine bağırıp çağırmazlar

Ciddiyet önemlidir dedik. 25 Eylül 1969’da kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 57 üyesi vardır. Merkezi Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde, başkanı Arabistanlı Dr. Yousef bin Ahmad’dir. Suriye’nin üyeliği 14-15 Ağustos 2017 tarihlerinde düzenlenen 4. Olağanüstü İİT Zirvesi’nde askıya alınmıştı.

Bu ülkeler, 64 kişinin öldüğü, 3000 kişinin yaralandığı Filistin katliamını görüşmek için 13 Mayıs 2018’de toplantı yaptılar. 57 devletten sadece 9 tanesi devlet başkanı seviyesinde, diğerleri alt seviyede toplantıya katıldılar. Aldıkları en önemli karar şudur:

“Tüm ülkelere Filistin devletini tanıma çağrısı yaptılar. Kudüs’ü Filistin devletinin başkenti olarak tanıdıklarını ilan ettiler.” İyi de...

Değerli kardeşlerim, Trump, ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını ilan edince bu İİT üyeleri 12 Aralık 2017 tarihinde toplandılar ve aldıkları karar da geçen hafta aldıkları kararın aynısı idi! ABD Başkanı ise önce karar aldı, günü geldi kararını uyguladı. Siz iki toplantıda da aynı kararı aldınız, kendi halkınıza propaganda yapıp evinize gittiniz. İİT’nin son toplantısından sonra İsrail Başbakanı Netenyahu dalgasını geçer gibi konuşmaz mı? Şunu diyor: “Bu kararlardan hiç etkilenmedim.” Tam dalga geçiyor! Peki, kimden çekinecek? Üstüne üstlük, birkaç ay önce Suudi Prensi Filistinliler için “İsrail’le barışın yollarını arasınlar” demedi mi? Bunu biz duyduğumuza göre Yahudiler de duydular. Takarlar mı?

***

Birkaç yıl önce hepsi TÜRK’ün idi. Şimdi; Finansbank Yunanlı'nın, Oyakbank Hollandalı'nın, Denizbank Belçikalı'nın, Türkiye Finans Kuveytli'nin, TEB Fransız'ın, Cbank İsrailli'nin, MNG Bank Lübnanlı'nın, Alternatif Bank Yunanlı'nın, Dışbank Hollandalı'nın, Şekerbank Kazak'ın, Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın, Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un, Beymen'in yarısı Amerikalı'nın, Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nın, Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın, Eczacıbaşı İlaç Çek'in, İzocam Fransız'ın ve diğerleri başkalarının oldu. Tütüne, şeker pancarına kota konulup üretim azaltıldıktan sonra tarım ve hayvancılığın yok olmaya başladığını, soğan ve sarımsağı bile ithal eder duruma düştüğümüzü görmemiz gerekir.

***

“Samsun’dan yola çıkan bir heyet Ankara’ya gelerek Kurtuluş Savaşı’mızı başlatmış.” Eyy insanlar, bunu söyleyenin Türkiye Cumhuriyeti’ni, TBMM’ni, bulunduğu makamı, Türk milletini sevdiğini söyleyebilir misiniz? Bu nasıl bayram mesajıdır? Heyet KİM idi?

***

Düşünmesini bilenlerin kabul ettiği şudur: Bir devleti yok etmek isteyenler önce kurucusunu inkâr ederler! Geçtiğimiz günlerde kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız tekrar kutlu olsun. Fakat, İsmail Kahraman TBMM’ye hiç yakışmadı! Neyse ki gidiyor!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap