SON DAKİKA
SON DAKİKA


Andımız
17.09.2018

Türküm, doğruyum, çalışkanım. İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!

Çocuklarımız bugün, heyecanla 2018-2019 ders yılına başlıyorlar. Bütün evlatlarımıza başarılar diliyorum. Hayırlı olsun. Bunca uğraş, zahmet, masraf ne için? İnanın belli değil! Son 10-15 yılın eğitiminin kelimenin tam anlamıyla ruhsuz, hedefsiz, plansız, programsız olduğunu görmenin sıkıntısını yaşıyoruz. Muazzam bir boşluk var! Üstüne zaman zaman bazı özel niyetler de açıklanmaz mı? Bugünkü Sayın Bakan boşuna haykırmıyor.

Artık şunun görülmesi gerekir ki Türk çocuğunun boşluğa itilmesine son verilmesinin zamanı geçiyor, belki de geçti. Öğrenciye her şeyden önce bir şahsiyet ve milli şuur verilmezse bu okullar neye yarar? Çok açık ifadelerle söyleyelim. Öğrencilere, okula gelmekle, 80 milyonluk “Türk Milletinin Bir Evladı” olduğu, onu sevmesi gerektiği, ona hizmet etmek ve yüceltmek asli görevini üstlenmiş olduğu öğretilmezse bu okullar niçin vardır? “Türk Milletinin Evladı” olmak şuuru hayati öneme sahiptir. “Milli Birlik ve Beraberliği” başka türlü neyle sağlayabiliriz ki? Emirle mi, rüşvet verilen kumanya ile mi? Devletin ve milletin bekası (geleceği) tehlikede (imiş)! Sorumlu kim? Yok, eğer bu sözlerden rahatsız olan varsa söylesin.

ÖĞRENCİ ANDI’nı niçin kaldırdılar??? Ders kitaplarından bütün Türk tarihini, Cumhuriyet tarihini, Atatürk’ü niçin çıkarttılar veya kuşa çevirdiler? Ders konusu: İki satırda Türk Tarihi!!! Fakat, sıkışınca, “Şerefli Türk Milleti”ne sığınmayı biliyorlar! Evet efendim, “ANDIMIZ”ın ruhundan mahrum olanların alçakça darbe yaptıklarını, “ANDIMIZ”ın ruhuna sahip olanların darbeyi önlediklerini 15 Temmuz’da hep birlikte gördük. Buna kim itiraz edebilir???

Öğrenci Andı asla siyasi değildir. Onu bu gözle tekrar okuyalım lütfen! Doğruluk, çalışkanlık, büyüklerini saymak, yurdunu, milletini özünden çok sevmek, Cumhuriyet yolunda ilerlemek kötü şeyler midir? Bunlar kötü ise bu uğurlarda şehit olmak da kötüdür!!! Öyleyse şehit cenazesinde neden (belki de yalandan!) ağlıyorsunuz? Bu vatan evladı “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyemeyecek, öte yandan vatan uğruna can verince şehit olacak! O mübarek elbette şehittir ama sizin anlayışınız nedir? Aynı zamanda İslam’ın bizden istedikleri anlamında, hem de milli kültürümüzü benimseyen nesiller yetişmesi anlamında bu ifadelerin hiç anlamı yok mudur? Bugün, okullarımızın ANDIMIZ okunarak açılacağını hayal ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap