SON DAKİKA
SON DAKİKA


Akıl, tank, tohum; Birlikte bulunurlar, birlikte kaybolurlar
24.12.2018

Hemşehrimiz, değerli gazeteci Arslan Bulut’un tespitlerini hatırlatmak istiyorum: -"Eski Türkiye" dedikleri, aslında Atatürk'ün "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" diye tanımladığı Türk Devleti’dir. Şimdi, "Yeni Türkiye" dedikleri (hayali!) devletin felsefesini ise CIA'nın ünlü Türkiye uzmanı Graham Fuller tespit etmiştir. Öyle ki Fuller, "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" diye bir kitap da yazmıştır. Fakat Türk kimliğinde birleşen bir devlet değil, etnik unsurların Osmanlı örneğinde olduğu gibi Sünni temelde birleştirildiği bir federasyon tasarımıydı bu.” Şu “Ilımlı İslam” dedikleri siyaset yolunda, hiçbirine güzel denilemeyecek, “yeşil adına öne sürülen” o kadar çok renk tonu var ki, normal insanlara sadece tiksinti verir. "DPI (Democratic Progress Institute-Demokratik Gelişim Enstitüsü) PKK'nın İngiltere Temsilciliğinin adıdır.

Merkezi Londra’dadır. Başkanı da PKK'lı Kerim Yıldız’dır. Bu şahıs aynı zamanda Kurdish Human Rights Project (KHRP), yani Kürt İnsan Hakları Girişiminin de başkanıdır. Yandaş basına göre Türkiye’nin dostu! Geçen ay basında, DPI’ye yapılan ziyaretler ile Oslo’da yapılan görüşmeler yer aldı. Ayrıca AK Partili bir heyetin Almanya ziyaretinde oradaki federal sistemin incelendiğine dair açıklamalar yayımlandı. Heyette bulunan milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın ziyaretle ilgili twitlerinin birinde (20 Kasım 2018) kullandığı şu ifadeler basına da yansıdı: “AK Parti Genel Merkez heyetimizle gerçekleştirdiğimiz Almanya temasları kapsamında Alman Federal Konseyi Bundesrat'ı ziyaret ettik ve ayrıca Federal Sistem hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.” Ne alaka? Almanya federal ama Türkiye değil ki! Çözüm Süreci’ndeki federalizm ve eyalet sistemi konuları...

DPI’nin 22-23 Kasım 2018’de Oslo’da düzenlediği toplantıya katılanlar; “Akil İnsanlar Heyeti”nden sinemacı Kadir İnanır ve İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan; Prof. Dr. Ali Bayramoğlu; Avukat Mehmet Emin Ekmen; İç Anadolu Bölgesi üyesi, Prof. Dr. Vahap Coşkun; Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur; eski Mazlum-Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal; eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt. Yaklaşık 12 saat süren toplantının “akiller” dışındaki katılımcıları ise gazeteci Ayşegül Doğan, kapatılan BDP’nin eski İstanbul milletvekili Ufuk Uras, Prof. Dr. Sevtap Yokuş, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, DPI Direktörü Kerim Yıldız ve DPI Türkiye Temsilcisi Esra Elmas idi. Bir gazetecinin “Bütün bunlar tesadüf mü sizce?” sorusu üzerine Ufuk Uras şu cevabı veriyor: “Bunlar tabii ki tesadüf değil ama bunlar bir üst aklın parçası olarak hareket ediyor da değil. Bir ihtiyaç var. ABD’nin tezi de büyük ölçüde böyle.” (Açık itiraf-üst akıl değilmiş-G. Füller’in kitabı.) Efendiler, Türk devleti ikinci açılım furyasını kaldıramaz!!!

***

Köylerimizde ancak 5-10 ilkokul öğrencisi çıkmakta, 5 köyün çocukları dahi bir okulu dolduramamaktadır. Bu durum kelimenin tam anlamıyla tükeniştir. Sebebi çok açıktır: Üst Akıl! Bu üst aklın bu işi nasıl yaptırdığını sorarsanız, ÖZELLEŞTİRME programlarıyla yaptırdığını da eklemeniz gerekir! Telekom çok tartışıldı. Karşı çıkanların ne kadar haklı ve iyi niyetli olduğunu, satıcıların aksi konumda olduğunu yazmayı da lüzumsuz gördüğünüze eminim. Evvelsi gün enkazını devraldılar!

***

Şimdi de Cumhuriyetimizin ilk silah fabrikasını, koskoca ve tek tank fabrikamızı (hem de savaşta iken!) özelleştiriyormuşuz. Baylar, tank yabancıya, tohum yabancıya, siz sadece alıcı olacaksınız. Elinizde neyiniz kalıyor? Ne verip ne alacaksınız? Tank onda, tohum onda, savaşta altın verseniz size hangisini verirler? AKIL, TANK, TOHUM... Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde üçü de bizde vardı. Şimdi, nerelerdeler? 2019 kutlu olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap