SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Günleri Trabzon'a
28.05.2022

Trabzon Şehri, Trabzonsporlular, tam 38 yıl aradan sonra, Şampiyon olma sevincini yaşadı.(Arada çalınan Şampiyonluk Kupasını saymazsak...) Trabzonspor Taraftarı; bir takımın Şampiyonluk kutlamasının ne kadar güzel, asil, muhteşem ve eğlenceli yapılabileceğini, tüm takımlara, Türkiye’ye ve hatta tüm Dünya’ya gösterdi.

Ne bir olay, ne bir taşkınlık, ne bir kavga, ne bir hırsızlık, ne bir talan, ne de bir taciz olayı...O kadar kalabalığa ve coşkuya rağmen Şampiyonluk; Stadyumda, Trabzon’da, 81 İlde ve Dünyanın değişik yerlerinde o kadar asaletli kutlandı ki, tüm dünyaya örnek oldu. Başka takımlarda yada dünyanın başka yerlerinde böyle bir şey göremezsiniz, bu kadar coşkulu insan kalabalığında mutlaka olaylar olurdu...Tüm Trabzonspor Taraftarlarımızı, bu asaletlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Gelelim Ankara’da 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi AKM’de yapılacak olan Trabzon Günleri Etkinliklerine...Önceki yıllarda da defalarca bu konuda, Trabzon Günlerinin trabzon’da yapılması gerektiği konusunda yazılar yazdım. Basından bir çok arkadaşlarımız da bu konularda yazılar yazdılar. Trabzon Günleri kesinlikle bu sene, Trabzonspor Şampiyonluk yılında Trabzon’da yapılmalıydı.

Trabzonspor 38 yıl aradan sonra şampiyon olmuş, Şehir halkı şampiyonluk sevincinden dolayı yaşadığı bir çok konudaki.! sıkıntıyı gözardı etmişken, bu yıl bu etkinliklerin Trabzon’da yapılmayıp, Ankara’ya taşınması yanlış olmuştur. Kimse alınmasın, gücenmesin, verilen emeğe saygımız var. Ama kim ne derse desin maalesef gerçek budur.

Şehir yöneticileri, bürokratlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, şehrin milletvekilleri bu konuda hemfikir olmalıydı. Trabzonspor ile görüşüp, bu konuyu şehrimizin Bakanlarına iletip, Şehrimizde “Trabzon Günleri ve Şampiyonluk Kutlamaları” adı altında çok güzel organizasyonlar yapılabilirdi. Şehrin ekonomisine de ve dünyada tanıtımına da büyük katkısı olurdu. Dünyanın gözü Trabzon’da olurdu...

Emin olun Trabzonspor taraftarları, Trabzonlular; Türkiyenin 81 ilinden, Dünyanın dört bir yanından gelip, Trabzonspor’un şampiyonluğunun kesinleştiği, 30 Nisan’daki Trabzonspor-Antalyaspor Maçında şehri ve Stadyumu nasıl doldurmuşlarsa, 14 Mayısta Trabzonda yapılan Şampiyonluk kutlamaları ve Kupa töreninde şehri ve Stadyumu nasıl doldurmuşlarsa, “Trabzon Günleri ve Şampiyonluk Kutlamaları” Trabzon’da yapılsaydı aynı heyecanla yine gelirlerdi, şehri doldururlardı. “Dünya Trabzon’a akardı.!”

Trabzon Günleri etkinliklerinde genelde; Trabzon’a özgü yöresel ürünlerin yanı sıra, çevre illerin ve hatta diğer bölgelerin ürünlerinin satış standları oluyor. Birçok kurum ve kuruluşun standları yer alıyor. Belediyelerimizin stantları oluyor, çeşitli etkinlikler yapılıyor. Trabzon’un meşhur yöresel lezzetleri sunuluyor. Bu sene; Trabzonspor’un şampiyon olmasının ardından, Trabzonsporlu futbolcular fuarda ziyaretçilerle buluşacak.

Anlayacağınız her sene tüm Trabzon oraya akıyor. Her sene Aynı yerde, aynı etkinlikler; aynı organizasyonlar ve aynı kişilerle tanıtım adı altında, buradan gidenler orada birbirleriyle tekrar kucaklaşıyorlar. Oradaki tanıdıklarıyla görüşüyorlar. Alanda Siyasetçiler, bürokratlarla görüşüp, daha sonra onları ziyaret ediyorlar. Ankara’da işi olan veya bir sorunu olan fırsat bilip bunu halletmeye veya gezmeğe gidiyor...

Bu yıl, tam böyle güzel Şampiyonluk fırsatı varken, Trabzon Günleri Trabzon’da yapılmalıydı ve kentin değerleri davet edilmeliydi. İnşallah bu yazdıklarımız bir gün mutlaka dikkate alınır, ileriki yıllarda Trabzon’un gerçekten tanıtımı ve ekonomisine katkı anlamında, Trabzon Günleri, Trabzon şehrinde gerçek anlamda kutlanır. Ankara’daki Siyasiler, Bürokrasi, Türkiye’nin ve Dünyanın dört bir yanındaki Trabzonlular ve Trabzonsporlar, şehrimize kutlamalar için gelir.

Şampiyon Trabzonspor...Hayırlı Cumalar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap