SON DAKİKA
SON DAKİKA


Öğretmenim
28.11.2021

Hepimizin hayatının şekillenmesinde etkili olan, kişisel gelişimlerimize katkı sağlayan, bizlerin özgür bireyler olarak hayatımıza yön vermemize yardımcı olan ve en önemlisi bizlere BİR HARF değil 29 HARF öğreten tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü tekrar kutlu olsun. Hz. Ali ; “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözleriyle, Öğretmenliğin ne kadar kutsal ve yüce bir görev olduğunu belirtmiştir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlar şad, mekanları cennet olsun. Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri de; Eğitimin doğduğun coğrafyayı kaderin olmaktan çıkartıp, eğitim alıp yetişmiş bireyler olarak, yaşamak istediğin coğrafyanın kaderin olmasını sağlamasıdır. Ve buna katkı sağlayan bir meslektir Öğretmenlik...Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin, çocuklara sağladığı eğitim imkanı ve sistemi onların kaderini ve ülkenin kaderini değiştirmiştir.

Anadolu köylerinde, kasabalarında doğmuş, köy ve kasaba okullarında okumuş pek çok çocuk; Öğretmenlerinin verdikleri eğitim ve yönlendirmesiyle, şehirlerde, büyükşehirlerde yatılı okullarda veya üniversitelerde okumuşlar ve bugün ülkemizin en önemli “Karar Verme ve Yönetim” mekanizmalarında yer almaktadırlar. Çocuklara verdikleri eğitimlerle, onların ufkunu açan Öğretmenler; Türkiye Cumhuriyetinin kendilerine sağladığı olanaklarla aynı şekilde okuyup, idealist bir şekilde yetişmişler, tüm zorluklara rağmen, yer ayırt etmeden Anadolunun herbir köşesine gidip, köy ve kasabalarda, küçük şehirlerde çocuklara ilham kaynağı olmuşlar ve onların dünyayı tanımalarına yardımcı olmuşlardır. O Öğretmenler bizleri; aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirdiler.

Bizlere; “Ay Yıldızlı Bayrağımız” altında vatanımızın bölünmez bütünlüğünü öğrettiler. Okullarda hepimiz tek tip siyah önlükler giyiyorduk, statü olarak birbirimizden farkımız yoktu. Tek farkımız önlüklerimizin üzerine taktığımız beyaz yakalarımızdaki desenlerdi ama dünyalarımız çok renkliydi ve çok mutluyduk. O Öğretmenler bizlere; Herkes farklı etnik kökenlerden gelsede, bir Ulus Devleti olabilme bilincini öğrettiler. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde; o çocuk aklımızla bir Ulus devleti bilinciyle, birlik beraberlik içinde,hepimiz herzaman ”İstiklal Marşımızı ve Andımızı” başımız dik ve gururla okuduk. Çocukluğumuzda ezbere bilip söylediğimiz ve çok sevdiğimiz şarkıyı hepimiz hatırlarız; Öğretmenim canım benim, Canım benim Seni ben çok, Pek çok severim Sen bir ana, Sen bir baba Her şey oldun, Artık bana Okut, öğret, Ve nihayet Yurda yararlı, İnsan et. Bu şarkının ve buna benzer çocuk şarkılarının içeriğinde bile bizlere yurda yararlı insanlar olmamız öğretiliyordu ve hepimiz vatana, millete faydalı insanlar olduk.

Bizler bugün; Türkiye Cumhuriyeti Devletinde doğmuş olmanın mutluluğunu, Cumhuriyetin bizlere sağladığı kazanımların bilinciyle ve tüm değerlerimizle, kültürel zenginliğimizle birlikte, kardeşçe, birarada yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müslüman Ülkeler arasında; Gelenek ve Göreneklerimizle, herkesin inancına, yaşantısına saygı duyarak, Müslümanlığı en güzel ve en temiz yaşayan ülke, bizim ülkemiz olan Türkiye Cumhuriyetidir. Vatanımızın, Bayrağımızın, Devletimizin, Milletimizin, Ülkemizin, Bağımsızlığımızın, Özgürlüğümüzün kıymetini bilip tekrar tekrar Allaha şükrediyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap