SON DAKİKA
SON DAKİKA


Merhamet ve yardım
29.01.2022

Ülkemizde son yıllardaki en soğuk kış mevsimi yaşanıyor. Etkili kar yağışları, keskinleşen kış şartları ülkemizin her yerinde hissediliyor ve yaşamı zorluyor. Bizler Kuzeyde yaşadığımız için, bulunduğumuz bölgede Karadeniz’in sert rüzgarıyla birlikte soğuk havayı çok hissediyoruz. Bu soğuk günlerde, çevremizdeki tüm canlılara karşı daha duyarlı olmalıyız. Çevrenize daha dikkatli bakın. “Önemli olan sadece bakmak değil, baktığın yeri görebilmektir.” Eğer baktığınızda görebilirseniz, yardıma ihtiyacı olan çok canlı olduğunu göreceksiniz. Sıcak evlerinizde otururken dışarıda soğukla ve açlıkla mücadele eden çok canlı var. Yardıma ihtiyacı olan insanları görebilecek şekilde bakın. Bazılarını bir şekilde anlayabilsenizde, inanın çoğu kendini gizliyor, utanıyor veya gurur yapıyor.

Eşine, ailesine, akrabasına, mahallesine... topluma karşı ezilmek istemiyorlar. Yapılan yardımların reklam amaçlı, herkesin gözüne soka soka yapılmasından rahatsız oluyorlar. Bu soğuk kış şartlarında; özellikle artan gıda fiyatlarından, elektrik, doğalgaz zamlarından dolayı geçim sıkıntısı yaşayan çok aileler ve öğrenciler var. Önemli olan yardıma ihtiyacı olan insanları tesbit edip, rencide etmeden, kırmadan yardım edebilmek. Peygamberimizin;”Bir elin verdiğini öbür elin görmesin.”hadisi şerifi bunu çok güzel özetliyor. Hayvanları koruma günü olunca herkes evinde beslediği evcil hayvanlarla veya sokaktaki, barınaktaki bir hayvanın başını okşayarak boy boy resimler veriyorlar. Kimse üstüne alınmasın ama Hayvan sevgisi; Evine bir veya birkaç evcil hayvan alıp onlarla resim paylaşmakla veya sokaktaki bir hayvanla resim çektirmekle olmuyor. Sokak Hayvanlarına karşı çok duyarlı olmalıyız. Bizleri yaratan, bizlere sonsuz nimetlerinden sunan Rabbim, onlarıda yarattı. Hayvanlar konuşamayan dilsiz varlıklar; Ne acıktım diyebilir, ne susadım diyebilirler?

Allah’ın bize bahşettiği yiyecekleri onlarla paylaşın. Hiç birşey yapamazsanız, kendi sofranızdan artanları paylaşın. Bir lokma da bir lokmadır. Belkide o hayvanın açlıktan ölmesini, bu soğuk günlerde donmasını önleyeceksiniz. Hayvanları senenin bir günü değil her zaman sevin, sahip çıkın. Unutmayın Hayvanı sevmeyen, merhamet etmeyen, İnsanı da sevmez merhamet etmez. İnsana en çok yakışan özellik ve güzellikler; “merhamet, yardım ve hoşgörüdür.” Yunus Emre’nin dediği gibi; “Yaradılanı severim, Yaradandan ötürü.” Değerli dostlar, Cuma tüm müslümanlar için, hepimiz için hayırlı bir gün. Süslü Cuma mesajları yerine, bugün gidin İhtiyaçlı birinin evine erzak alın, bir çocuğu, bir genci sevindirin. Sokak hayvanları, kuşlar için uygun yerlere; yiyecek, ekmek kırıntıları, yem, su bırakın. İnanın o zaman Cuma hepimiz için daha hayırlı olacak.


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap