SON DAKİKA
SON DAKİKA


Köylerde eğitim canlanmalı
10.06.2023

Gelişmişliğin önceliği iyi bir eğitimdir. Muhasır medeniyetler seviyesine çıkabilmek için eğitim çok önemli ve şarttır. İyi bir eğitimin olabilmesi için; geçmişten ve bugünden faydalanıp, ders çıkarmak ve geleceği iyi planlamak gerekir. Bunun içinde mevcut eğitim politikasının, yeniden gözden geçirilmesi, değerlendirilmesi, içi boş olan ders kitaplarının, müfredatın tekrar eskisi gibi düzenlenip, içinin doldurulması gerekiyor.

     Büyükşehir yasasıyla birlikte köyler mahalleye dönüştü. Birçok köyde ilköğretim ve hatta ortaöğretim okulları kapandı. Taşımalı eğitim adı altında yeni bir sistem başlatıldı. Çocuklar eğitim için ilçelere veya şehirlere gidip gelmeye başladı. Köylerdeki pek çok aile, taşımalı eğitim sisteminden korktukları ve çocuklarının güvenliğinden endişe duydukları için, evlatlarının eğitimi için ilçelere veya şehirlere taşındılar.

     Köylerde insan sayısının azalmasının, Köylerin boşalmasının bir diğer nedeni de bu konudur. Köyler mahalleye dönüşüp, okullar kapanınca, insanlar ilçelere, şehirlere taşındılar. Doğal olarak ilçelerde ve şehirlerde nüfus arttı. Bu durum ilçe ve şehirlerde; altyapı, üst yapı ve işsizlik sorunu gibi bir çok sorunu beraberinde getirdi. Köylerde ise üretim azaldı ve durma noktasına geldi. Köylerde sadece belli yaşın üstünde insanlar kaldı.

     Eğitimde yapılan ve acil düzeltilmesi gereken, belki de en öncelikli konu budur. Tüm Köylerde ilköğretim ve orta öğretim okullarının tekrar açılması gerekiyor. Köylerin tekrar eski yaşam canlılığını kavuşması gerekiyor. Günümüz teknolojisinde artık köylerde yaşamak zor değil. Aksine belki de daha avantajlı… Herkes köylerde okulların tekrar açılmasını istiyor. Böylece köylere  tekrar geri göç sağlanacaktır. Şehirlerde ve ilçelerdeki birçok sorunlarda doğal olarak çözüme kavuşacaktır.

     Geçmişte Ülkemizin gelişmesinde, Köy Enstitülerinin ne kadar önemli olduğunu, büyük rol oynadığını herkes biliyor. Köy Enstitülerinden yetişip öğretmen olmuş, sonra başka köylere gidip oralardaki öğrencilerin, insanların yetişmesine, gelişmesine yardımcı olmuş çok öğretmen var. Bu yüzden bu konuya, reel gerçeklik olarak bakmak gerekir. Köylerin yeniden gelişmesi, köylerde yeni eğitim ve üretim teşviklerinin sağlanması için, Köy Enstitüleri geliştirilerek tekrar açılmalıdır.

     Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşları olarak her birimiz; ülkemize, vatanımıza sadık kişiler olarak, ülkemizi her türlü kötülük ve düşmandan korumakla mükellefiz. Herkes ülkemizi geliştirip, büyüten bir hizmet yarışı içinde olmalıdır. Bizi birleştiren unsurları öne çıkararak, ülke ve vatandaşlarımızın yararına ve gelişimine faydalı olacak her düşünce, fikir ve proje değerlendirilmelidir.

     Güzel ülkemizde gelişmişlik içinde, herkesin bir arada barış içinde yaşadığı; Kimsenin kimseyi inancı, giyimi, yaşam tarzı, düşüncesi ve etnik kökeninden dolayı yargılamadığı, yanlış anlamadığı, kötü davranmadığı, kötü söz söylemediği, hep birlikte; huzur ve mutlulukla yaşadığı, sağlık, bolluk ve bereket dolu günler dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap