SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kazanan Türk halkı
3.06.2023

Ülke olarak 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimin galibi, kazananı Türk halkı ve ülkemiz olmuştur. Çünkü; ülkemizde siyasetin ve siyasilerin bu kadar hareketliliğine rağmen, bu seçim döneminde; Türk halkı çok kalender, ağırbaşlı, aklı başında, sakin ve anlayışlı davranmıştır. Halkımızla bir kez daha gurur duyduk. Bu seçimde; “Kazanan Türk halkı” olmuştur.

     Seçimler bitti; şimdi “o oldu, bu oldu” diye uzatıp konuşmaya gerek yok. Tabii ki kazananlar da, kaybedenler de kendi partileri içinde, seçim muhasebelerini yapacaklardır. Ama bunlarla gündemi meşgul etmeye gerek yok. Artık çalışmak, üretmek, ülkemizi dünyada hak ettiği en iyi seviyelere çıkarmak, en iyi konumlara getirmek zamanıdır.

     Dünyada, gıda ve su ile ilgili yaşanan sorunlara, ekonomi ve üretimle ilgili krizlere, ekolojik problemlere, bunlarla ilgili diğer ülkelerin izledikleri politikalara baktığımız zaman; geç kalmadan ülkemizin kendi kendine yetecek bir ülke haline gelmesi için; öncelikle üretim ve gıda politikalarını acil değiştirip, geliştirmesi gerekiyor.

     Son yıllarda, gerek gelişen teknolojiden kaynaklı, gerek eğitimle ilgili alınan kararlardan kaynaklanan, gerekse ekonomik sebeplerden…vb. değişik birçok sebeplerden dolayı, köylerden kentlere çok büyük göçler oldu. Bunun birçok sebebi var. Bunları madde madde incelemek gerekiyor. Bu göçler sonucunda köyler hep boş kaldı, şehirlere yığılmalar oldu.

     Halbuki, ülkemizdeki gıda rezervinin büyük çoğunluğunu, köylerdeki gıda üretimleri oluşturuyordu. Tarımsal ürünler, Tahıl, kuru gıda, sebze, meyve, hayvan ve hayvansal ürünler…vb. birçok üretim, köylerde halk tarafından yapılıyordu. Ülke ekonomisine de çok büyük katkısı vardı. Tarım gıda ve hayvancılık da kendi kendimize yetebiliyorduk.

     Tarımda sanayileşme adı altında yapılan bazı yenilikler ve üretimler, eksik veya yanlış tarım politikaları, Tahıl ve gıda ambarı olan ülkemizde; tarlaların, bahçelerin boş kalmasına, hayvancılığın bitme noktasına gelmesine, köylerdeki üretimlerin durmasına ve insanların köylerden şehirlere göç etmesine sebep oldu. Çünkü insanlar ürettiklerinin karşılığını alamadılar, üretim masraflarını karşılayamadılar. Bu konu istemeden de olsa üretimleri durdurmalarına neden oldu.

      Yeni dönemde öncelikle; tarım, gıda ve hayvancılık ile ilgili izlenen politikaların tekrar gözden geçirilip, acil iyileştirilmesi ve insanların tekrar üretim yapmak için köylere dönüşünün teşvik edilmesi gerekiyor. Köylerdeki üretimlerin tekrar canlandırılması, arazilerin, tarlaların, bahçelerin tekrar ekilip biçilmesi ve hayvancılığın tekrar canlanması gerekiyor. Bunun içinde tarım, gıda ve hayvancılıkla ilgili alınacak olan yeni ekonomik kararlar ve politikalar çok etkili olacaktır.

     Seçim sonuçları tüm ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle bu seçimi kazanan Cumhurbaşkanımızı tebrik ederiz. Seçilen tüm milletvekillerimizi ve partileri tebrik ederiz. Ülkemiz, devletimiz, milletimiz yararına kararlar alıp, iyi, güzel, hayırlı, faydalı görevler yapmalarını dileriz. Türk halkı olarak her zaman duamız, isteğimiz; ülkemiz için her şeyin en hayırlısının, en iyisinin, en güzelinin olmasıdır. Ülkemizde; bolluk, bereket dolu nice yeni yüzyıllara…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap