SON DAKİKA
SON DAKİKA


Filenin Sultanları, Türkiyemin Sultanları
9.09.2023

     Güzel insanlar, pırıl pırıl kızlar, Tebrikler Filenin Sultanları…CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı mağlup ederek şampiyon olan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımını canı gönülden tekrar kutluyoruz. FileninSultanları; Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, 41 sayıyla 41 kere maşallah dedirttiler. Tarihe altın harflerle yazıldılar.

     “Filenin Sultanları, Türkiyemin Sultanları.” Bu başarı mutluluğunu; bizlere, Kadınlara, tüm Türkiye’ye yaşattıkları için çok teşekkür ederiz. Bizleri Avrupa’da, dünyada gururla temsil ettiler. Gurur ve onur duyduk, ne kadar övünsek azdır. Memleketimin kadınları herkese ve herşeye rağmen! çocukta yapar kariyerde yapar.

     Saçma sapan kirli söylemlerle ve kötülemelerle, böyle bir gururu ve mutluluğu baltalayıp; Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımımızın, Türk kadınlarının, tüm Türkiye’nin, sevincini mutluluğunu kursağında bırakmaya kimsenin hakkı yok. Ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin bu başarıyı, gururu, mutluluğu engelleyemezsiniz, yok sayamazsınız.

    ”Altın yere düşmekle pul olmaz.” Kirli düşünceli insanlar dönsünler kendilerine baksınlar. Zira; “kişi kendinden bilir işi !” Söylenecek çok şeyler var ama bu gurur ve onuru yaşadıktan sonra laf etmeye bile değmez. Milli takım Avrupa’yı yendi, içimizdeki hadsizler de milli takımı itibarsızlaştırarak yenmeye çalışıyor. Avrupa kesin bu, traji komik duruma sevinip, gülmüştür. Siz ne derseniz deyin; bu Avrupa Şampiyonluğu ve Türk Kadınları, Altın harflerle dünya tarihine yazıldılar.

     Melisa Vargas’ın müthiş Smacıyla şampiyonluğu garantilediğimiz anda tribünler yıkıldı, Türkiye Şahlandı.

     Milli Başarıdan sonra  Ebrar’ın döktüğü göz yaşları; Türk olmanın, Bayrağımızın, Vatanımızın, Türk Milletinin gurur gözyaşlarıydı.

     Zehra’nın; “Bu Avrupa kupası

Cumhuriyetimizin 100.yılına

Armağan olsun.” Sözleri göğsümüzü kabarttı, her şeyi kısaca özetledi.

     “Hayatında attığı tek Smaç, karısına, kızına attığı tokat olanlar, bu Milli Başarının önemini anlayamazlar.” Bu Milli Başarıyı yok sayıp, değersizleştirmeye çalışan Kirli düşünceli insanlara en güzel cevabı, Can Yücel’in şiiri verir. Can Yücel’in söylediği gibi;

    “Kendine bak kendine..

     Özüne, Sözüne, Benliğine,

     İlgilenme kimseyle.

     Kim ne yemiş, ne giymiş Bundan sana ne.

     Sen kendini besle.

     Bilgiyle, Sevgiyle, Şefkatle.

     Ancak o zaman ulaşırsın.

     İnsan olmanın erdemine.”

     Müslüman insan, hoşgörülü insandır. Müslümanlık hoşgörü dinidir. Alçakgönüllü, mütevazi, hoşgörülü olmanın ne kadar değerli, önemli olduğunu ve yüksek bir insanlık değerli olduğunu çok güzel bir şekilde anlatan; Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, en önemlisi Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) in sözlerini okuyun. Canım ülkemde ne zaman hoşgörü artarsa o zaman herşey daha da güzelleşecek.

     Kim ne derse desin; zafer, şampiyonluk Filenin Sultanlarına, Türkiye’min Sultanlarına, Türk Kadınlarına, Türkiye’me çok yakışıyor.!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap