SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eski Anadolu Halkı Türkler
8.07.2023

Bugün değineceğim konu aslında çok önemli, çok uzun ve çok derin bir konu… Dünya insanlarının hepsinin kökeninin Türk olduğu iddia ediliyor. Bu konuyla ilgili belgeleri, kitapları, vaktiniz olduğunda okuyun. Çok keyifli, okudukça daha çok araştırmak isteyeceksiniz. Ben kısaca size özet geçeceğim.

     Almanlar, İtalyanlar, İskoçlar, İsveç, Norveç, Macarlar, Yahudiler hatta Ermeniler bile köklerini Türklere bağlamışlar. Yani onların kendi araştırmacılarının yazdığı kitaplar böyle diyor. Hepsi kaynaklı; kimisi Saka / İskit, kimisi Tatar, kimisi Kıpçak, kimisi Uygur…torunuyuz diyorlar.

     Almanlar; İskitler bizim büyük atalarımız diyor. Bulgarlar, Slavlar aslımız İskit diyorlar. Ruslar tarihini İskit- Sarmat- Messaget'e bağlıyor. Atilla'nın sarayında ak giysili kızlar İskitçe şarkılar söylüyordu… Büyük Türk Kağanlığı (Kök Türük) Doğu Roma İmparatoruna İskitçe mektuplar gönderiyordu…

     Araştırmacı, Gene D. Matlock; “Ey dünya insanları; ‘Hepiniz Türksünüz’ adlı kitabında, kayıp bir uygarlığın sırları dünyayı nasıl değiştirebilir,” diyerek sorguluyor ve herkesi şaşırtan bilgiler veriyor.

     Kısacası sonuca bakarsak; Bugün Hun yani Macarlardan, Almanlara, İtalyanlardan (Etruksler=Ön-Türklerin bir kolu), İspanyollara, hatta İngilizlere ve İskoçlara kadar neredeyse tüm Batı, tarihini Sakalara / İskitlere bağlama telaşındalar...

     Hemen hepsi köklerini Azerbaycan'ın Gobustanına, Albania'sına, Gabanasına ve daha kuzeyine bağlamaya başladılar... Çünkü batılılar biraz geri gidince tarihleri, kökleri olmadığını öğrendiler. Antik Yunan tanrılarının bile Mısırdan çalıntı olduğunu öğrendiler.

     Aslında bu gerçekleri ilk kez Herodot demiş. Ama her nedense bunu batılılar unutmuşlar... Herodot tarihinde şöyle der; M.Ö.625 yılında Zile yakınlarında Pers ordusu bir hile ile Saka/ İskit ordusunu (Alper Tunga'yı) yenene kadar tüm Anadolu'ya Sakalar hakimdi. Saka'lar MÖ. 5. YY.da Altından elbise yaparken, o tarihte ne Rus vardı, ne Alman ne de Fransız vardı.

     Yıllarca bizlere, Anadolu uygarlığını eski Yunan'ın kurduğu tezini öğrettiler. Halbuki, Helenlerin bile 3/4'ü Ön-Türk çıktı. Helenler aslında; Ön-Türk Pelasglar ile Kuzey Batı Avrupa topluluğu olan Dorların karışımından oluşmuşlar.

     Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yapılan kazılarda çıkan kemiklerin DNA analizleri şaşırtıcı gerçekleri ortaya koyuyor. Dünya çapında Arkeoloji profesörleri topraktan çıkardıkları kemiklerin DNA’larıyla o yöredeki köylülerin DNA'larını karşılaşınca şok geciriyorlar.. çünkü DNA'ları yüzde 97 uyumlu.

        Batı "Kara Atena"yı yazdı ve artık tarihi ile yüzleşip köklerini Türklere bağlıyorlar. Batının köklerini Türklere bağlamaya çalışması iyi bir şeydir. Ama köklerini bağladığı Anadolu’nun gerçek sahibi; Türkleri, Türkiye’yi yıllardır Avrupa Birliğine kabul etmemesi, onların nasıl bir psikolojik çelişki içinde olduklarını gösteren çok ilginç bir durumdur.

      Hepimize hayırlı cumalar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap